• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Безплатни занимания през ваканционните дни за деца осигуряват общинските центрове за подкрепа на личностното развитие –  Център за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и Ученическа спортна школа /УСШ/. Те ще се провеждат в делничните дни до 28 юли от 09 до 13 часа.

Центърът за ученическо техническо и научно творчество /ул. „П.Р.Славейков“ № 12, тел. 064800 927/ предлага занимания по интереси в следните направления:

„1,2,3 – математика учи”. Ръководител: Тодорка Игнатова

На ученици от 9 до 12 години ще се представят забавни игри за развиване на умения за логика, въображение, бързина, наблюдателност и творчеств като танграми, морски шах и др.

Начално творчество „Вълшебната ножичка“. Ръководител: Даниела Вълова

Дейността във „Вълшебната ножичка“ ще има изцяло практико-приложен характер. На вниманието на децата ще се предложи изработването на кукли от различни подръчни материали. Ще се изработват интересни оригами – древно японско изкуство, красиви морски картини, чанти, цветя, моливници, разделители.

„Забавна екология”. Ръководител: Клаида Дойчинова

Заниманията по забавна екология имат за цел да обогатят екологичната култура на децата, да ги научат на любов към околната среда. Работи се с естествени материали: листа, цветя, клончета от храсти и дървета. Садят се цветя, събират се растения за хербарии, правят се кукли от царевица.

„По стъпките на българите”. Ръководител: Николай Тотев

Заниманията предвиждат работа с исторически текстове, хронологическа и пространствена локализация, интерпретиране на изображения. Схеми и статистически данни. Рационално учене.

Тренировки за деца по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика,  хандбал, тенис на маса и тенис на корт ще се провеждат всеки делничен ден в посочените дни и часове в сградата  на Ученическата спортна школа, ОУ „Д-р Петър Берон”, СУ „П. Яворов” и на територията на „Замъка”, всички в жк „Сторгозия”. Телефон за информация и записване: 064-97 81 12.

Занимания в Центъра за работа с деца това лято няма да се осъществяват поради извършване на ремонтни дейности в сградата на центъра.

Категории: Новини

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Плевен прес: Извиняваме се...

Публикувано от ян. - 10 - 2019

0 Коментари

Над 17 000 души...

Публикувано от юни - 14 - 2017

0 Коментари

Мартин Митев: От днешното...

Публикувано от окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Експерти от РИОСВ –...

Публикувано от юни - 8 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.