• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Безплатни занимания през ваканционните дни за деца осигуряват общинските центрове за подкрепа на личностното развитие –  Център за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и Ученическа спортна школа /УСШ/. Те ще се провеждат в делничните дни до 28 юли от 09 до 13 часа.

Центърът за ученическо техническо и научно творчество /ул. „П.Р.Славейков“ № 12, тел. 064800 927/ предлага занимания по интереси в следните направления:

„1,2,3 – математика учи”. Ръководител: Тодорка Игнатова

На ученици от 9 до 12 години ще се представят забавни игри за развиване на умения за логика, въображение, бързина, наблюдателност и творчеств като танграми, морски шах и др.

Начално творчество „Вълшебната ножичка“. Ръководител: Даниела Вълова

Дейността във „Вълшебната ножичка“ ще има изцяло практико-приложен характер. На вниманието на децата ще се предложи изработването на кукли от различни подръчни материали. Ще се изработват интересни оригами – древно японско изкуство, красиви морски картини, чанти, цветя, моливници, разделители.

„Забавна екология”. Ръководител: Клаида Дойчинова

Заниманията по забавна екология имат за цел да обогатят екологичната култура на децата, да ги научат на любов към околната среда. Работи се с естествени материали: листа, цветя, клончета от храсти и дървета. Садят се цветя, събират се растения за хербарии, правят се кукли от царевица.

„По стъпките на българите”. Ръководител: Николай Тотев

Заниманията предвиждат работа с исторически текстове, хронологическа и пространствена локализация, интерпретиране на изображения. Схеми и статистически данни. Рационално учене.

Тренировки за деца по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика,  хандбал, тенис на маса и тенис на корт ще се провеждат всеки делничен ден в посочените дни и часове в сградата  на Ученическата спортна школа, ОУ „Д-р Петър Берон”, СУ „П. Яворов” и на територията на „Замъка”, всички в жк „Сторгозия”. Телефон за информация и записване: 064-97 81 12.

Занимания в Центъра за работа с деца това лято няма да се осъществяват поради извършване на ремонтни дейности в сградата на центъра.

Категории: Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

242 610 са избирателите...

Публикувано от май - 26 - 2019

0 Коментари

Плевен – евро...

Публикувано от май - 23 - 2017

0 Коментари

Честит 1-ви април !

Публикувано от апр. - 1 - 2017

0 Коментари

БК Спартак излиза за...

Публикувано от мар. - 9 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.