• 25 . юни . 2019 - Важно за търговците: Някои имат още 6 дни за смяна на касовия апарат
 • 25 . юни . 2019 - Осуетиха опит за отвличане в Каменец, извършителите са цяла група
 • 25 . юни . 2019 - Процедура за избор на съдебни заседатели ще бъде открита на сесия на Общинския съвет
 • 25 . юни . 2019 - Р.Радев: В България трябва да преминем от количествен към качествен живот
 • 24 . юни . 2019 - От първи юли: Минималната пенсия нараства с… 12 лева

От работата на преподавателите в началото на обучителния път зависи в най-голяма степен успехът на по-нататъшното образование, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на 12-та Национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”. Той каза, че предизвикателствата, които водят до това положително развитие са две – ранното обхващане, задържане и приобщаване на децата в образователната система, чрез посещение детска градина и създаването на добро сътрудничество и разбирателство с родителите. Като актуални теми той посочи и обема от знания и възпитателната работа в училище. Министърът анонсира предстоящото публикуване на проекта за стратегия за възпитателната работа. Той призова учителите да се възползват пълноценно от различните програми на Министерството на образованието и науката. Според него единственото правилно решение за гарантиране на устойчиво бъдеще и развитие на страната са инвестициите в образование и в мотивирани преподаватели.

Министър Вълчев се срещна и с представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, които представиха свои иновативни практики и инициативи. Обсъден бе спадът на броя на студентите в страната като резултат от демографските фактори, заради достигането на връхната точка на масовизацията във висшето образование и на нерационалното търсене на дипломи, а не на знания. Министър Вълчев подчерта важността от регионална специализация, която видимо е постигната от русенския университет, и от сътрудничеството между висшите училища на национално и на международно ниво. По-рано министърът на образованието връчи сертификати на студенти, участвали в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Преди това заедно с депутати от региона той участва в награждаването на вицеевропейския шампион по вдигане на тежести за младежи Ангел Русев, който преди седмица спечели сребърен медал. Десетокласникът учи в спортно училище и е състезател на Тежкоатлетически спортен клуб (ТСК) „Русе“. По време на церемонията Красимир Вълчев отбеляза значението както на спорта като част за образователния цикъл и изграждането на младите хора, така и на учителите и треньорите като най-важни фактори в този процес.

От 2008 година Националната научно-практическа конференция събира всяка година специалистите по предучилищно образование – учители, директори, преподаватели от педагогическите факултети, експерти от общини и от РУО. Целта на форма е да намери отговор на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез популяризиране на добрия педагогически опит.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Важно за търговците: Някои...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Осуетиха опит за отвличане...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Процедура за избор на...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Р.Радев: В България трябва...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

От първи юли: Минималната...

Публикувано на юни - 24 - 2019

1 Коментар

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.