• 21 . авг. . 2019 - Неофициалната предизборна кампания в Плевен става все по-интересна
 • 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР

От работата на преподавателите в началото на обучителния път зависи в най-голяма степен успехът на по-нататъшното образование, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на 12-та Национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”. Той каза, че предизвикателствата, които водят до това положително развитие са две – ранното обхващане, задържане и приобщаване на децата в образователната система, чрез посещение детска градина и създаването на добро сътрудничество и разбирателство с родителите. Като актуални теми той посочи и обема от знания и възпитателната работа в училище. Министърът анонсира предстоящото публикуване на проекта за стратегия за възпитателната работа. Той призова учителите да се възползват пълноценно от различните програми на Министерството на образованието и науката. Според него единственото правилно решение за гарантиране на устойчиво бъдеще и развитие на страната са инвестициите в образование и в мотивирани преподаватели.

Министър Вълчев се срещна и с представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, които представиха свои иновативни практики и инициативи. Обсъден бе спадът на броя на студентите в страната като резултат от демографските фактори, заради достигането на връхната точка на масовизацията във висшето образование и на нерационалното търсене на дипломи, а не на знания. Министър Вълчев подчерта важността от регионална специализация, която видимо е постигната от русенския университет, и от сътрудничеството между висшите училища на национално и на международно ниво. По-рано министърът на образованието връчи сертификати на студенти, участвали в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Преди това заедно с депутати от региона той участва в награждаването на вицеевропейския шампион по вдигане на тежести за младежи Ангел Русев, който преди седмица спечели сребърен медал. Десетокласникът учи в спортно училище и е състезател на Тежкоатлетически спортен клуб (ТСК) „Русе“. По време на церемонията Красимир Вълчев отбеляза значението както на спорта като част за образователния цикъл и изграждането на младите хора, така и на учителите и треньорите като най-важни фактори в този процес.

От 2008 година Националната научно-практическа конференция събира всяка година специалистите по предучилищно образование – учители, директори, преподаватели от педагогическите факултети, експерти от общини и от РУО. Целта на форма е да намери отговор на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез популяризиране на добрия педагогически опит.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Ден след вота: ГЕРБ...

Публикувано от мар. - 27 - 2017

0 Коментари

Честити ви стикери !

Публикувано от юни - 14 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.