• 17 . апр. . 2019 - Кр. Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успеят в училище
 • 17 . апр. . 2019 - НАП: Половината от данъчните декларации- подадени онлайн
 • 17 . апр. . 2019 - 8 точки ще бъдат обсъждани на заседанието на културната комисия
 • 17 . апр. . 2019 - Мавзолеят отново ще е осветен в алено в знак на съпричастност към болните от хемофилия
 • 17 . апр. . 2019 - 17 април – Александър I Батенберг е избран за княз на България

От работата на преподавателите в началото на обучителния път зависи в най-голяма степен успехът на по-нататъшното образование, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на 12-та Национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”. Той каза, че предизвикателствата, които водят до това положително развитие са две – ранното обхващане, задържане и приобщаване на децата в образователната система, чрез посещение детска градина и създаването на добро сътрудничество и разбирателство с родителите. Като актуални теми той посочи и обема от знания и възпитателната работа в училище. Министърът анонсира предстоящото публикуване на проекта за стратегия за възпитателната работа. Той призова учителите да се възползват пълноценно от различните програми на Министерството на образованието и науката. Според него единственото правилно решение за гарантиране на устойчиво бъдеще и развитие на страната са инвестициите в образование и в мотивирани преподаватели.

Министър Вълчев се срещна и с представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, които представиха свои иновативни практики и инициативи. Обсъден бе спадът на броя на студентите в страната като резултат от демографските фактори, заради достигането на връхната точка на масовизацията във висшето образование и на нерационалното търсене на дипломи, а не на знания. Министър Вълчев подчерта важността от регионална специализация, която видимо е постигната от русенския университет, и от сътрудничеството между висшите училища на национално и на международно ниво. По-рано министърът на образованието връчи сертификати на студенти, участвали в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Преди това заедно с депутати от региона той участва в награждаването на вицеевропейския шампион по вдигане на тежести за младежи Ангел Русев, който преди седмица спечели сребърен медал. Десетокласникът учи в спортно училище и е състезател на Тежкоатлетически спортен клуб (ТСК) „Русе“. По време на церемонията Красимир Вълчев отбеляза значението както на спорта като част за образователния цикъл и изграждането на младите хора, така и на учителите и треньорите като най-важни фактори в този процес.

От 2008 година Националната научно-практическа конференция събира всяка година специалистите по предучилищно образование – учители, директори, преподаватели от педагогическите факултети, експерти от общини и от РУО. Целта на форма е да намери отговор на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез популяризиране на добрия педагогически опит.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Кр. Вълчев: От учителите...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

НАП: Половината от данъчните...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

8 точки ще бъдат...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Мавзолеят отново ще е...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

17 април – Александър...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Пет постоянни комисии към...

Публикувано от окт. - 23 - 2017

0 Коментари

ОБЩИНА ПЛЕВЕН ИСКА ЦЕЛЕВО...

Публикувано от мар. - 6 - 2019

0 Коментари

д-р Калин Поповски и...

Публикувано от май - 3 - 2017

1 Коментар

Валентин Тодоров: Имам лично...

Публикувано от дек. - 19 - 2017

0 Коментари

Още седмица плащаме данъци...

Публикувано от апр. - 24 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.