• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.

/продължение/  Хората се отвратиха от партиите  и затова не искат да гласуват. Само че, не гласувайки, те подкрепят съществуващия режим.  Други казват, че е безсмислено да се гласува защото ГЕРБ си има гласове, ще купува, ще манипулира и ще печели. Което дълбоко не е вярно. ГЕРБ си осигурява 1 млн. гласа съвсем честно и почтено. И ще ви кажа защо.

ГЕРБ  има 96 хиляди члена. В държавата има 440 хил.държавни служители и 400 хил. общински. Общините в България са 264 и по-вече от половината са контролирани от ГЕРБ. В тях влизат 23 от 28 областни центрове, включително столицата. Държавата се управлява от ГЕРБ вече 10-та година. По-голямата част от тези 440 хил. държавни чиновници са назначени или от ГЕРБ, или по тяхно време и до голяма степен зависят от тях.  Да кажем, че половината от държавните служители и половината от общинските чиновници са смели хора и няма да гласуват за ГЕРБ.  Пак остават един 400 хиляди и като добавим  96 хиляди члена на партията – стават 500 хиляди човека.  Всеки един от тях като добави по още един глас,  стават 1 милион гласове. Това са на ГЕРБ гласовете.

Ако например  гласуват 3 млн. души и от тях 1 млн. са за ГЕРБ, това прави 30 %, което им позволява да са първа сила и да направят правителство. Но ако гласуват 4 млн. души тези 30 % стават по-малко. Ами ако гласуват 5 млн.?  Ако гласуват 6 млн. от нас, стават едни нещастни 17 % и ГЕРБ  става една маргинална партия.

Точно това е най-голямата заплаха за хората от статуквото. И не само за ГЕРБ, същото важи за БСП, за ДПС, за т.н. патриоти. За ДПС е ясно, те не са партия, а етно олигархическа структура.

Ето защо основната наша задача беше и продължава да бъде тази –  да направим така, че да внушим на хората, че от тях зависи нещо и да им дадем алтернатива. Най-вече защото не всеки е готов да излезе на площада и да се бие, образно казано. Обаче би подкрепил някого, който е тръгнал да го прави. И това беше причината да вземем това решение на 15 юни 2014 г., на Видовден, да направим партия „Възраждане”. Защо партия, а не гражданска организация ? По една проста причина –  политическата организация решава проблеми. Като гражданска организация можем да издаваме учебници, да строим паметници, да събуждаме националния дух на хората, но като дойдат избори те питат „За кого да гласуваме” ? И аз казвам „Не знам”. Един човек, който претендира да е активен и да има някаква обществена роля, трябва да има позиция по време на избори. И сега, когато съм в активната си възраст /К. Костадинов е на 40 год. – б.а./, когато е време тези престъпници да си получат заслуженото, защото съсипаха моята, нашата държава – направихме „Възраждане”. Защото не е вярно, че от нас нищо не зависи, както ни се втълпява. Зависи и то много. От мен, от вас, от всеки един, на който му е мила природата, държавата, езика, историята. Който иска децата му да останат тук и да живеят достойно.

Категории: Интервю, Политика

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

В село Сухаче ще...

Публикувано от окт. - 9 - 2017

0 Коментари

От днес до 24...

Публикувано от юни - 28 - 2019

0 Коментари

Кметът Спартански: Няма да...

Публикувано от ное. - 19 - 2018

0 Коментари

Никой от Общинския съвет...

Публикувано от мар. - 28 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.