• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Днес в 14.00 ч. собствениците на заведения с летни градини ще имат среща с кмета Спартански. Причината – вчерашният им протест срещу новите разпоредби  на Наредба 15, които ги ограничават в поставянето на слънцезащитни съоръжения. Разрешени са само чадъри и конзолни сенници. Ако има нещо друго собствениците не могат да получат разрешение от Общината за т.н. летни градини, които на практика са масите пред заведенията. Със затопляне на времето излезе необходимостта от тях, както и получаване на разрешителното от Общината. Около 100 са заведенията в Плевен, които са засегнати от новите разпоредби на Наредба 15. Те бяха направени, за да се приведе в естетичен вид градското пространство и особено централната градска част. До този момент няма внесено искане от страна на собствениците в Общинския съвет, който е органа взимащ решения за наредби и правилници. Според неговия председател администрацията действа правомерно, а настъпилите разногласия трябва да се изчистят чрез диалог между страните. В същото време кметът Спартански нееднократно е заявявал, че няма да се поддаде на натиск по отношение на приетата наредба. Как ще се разреши конфликтът община – собственици, ще се разбере съвсем скоро.

Категории: Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

В Института по лозарство...

Публикувано от февр. - 14 - 2019

0 Коментари

Не приеха наредбата за...

Публикувано от юни - 30 - 2017

0 Коментари

Нов паметник откриха в...

Публикувано от юни - 22 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.