• 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери
 • 20 . май . 2019 - Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски
 • 20 . май . 2019 - Започна третото издание на националния конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова“
 • 19 . май . 2019 - Партизан (Червен бряг) се бори за по-високо класиране в Козлодуй

В актовата зала на община Плевен се проведе първото заседание на Комисията за съфинансиране на проекти съгласно раздел III от Културния календар. Комисията се председателства от Петя Василева /ГЕРБ/, която е председател и на ПК по култура към Общинския съвет. Комисията разглежда и одобрява проекти за общинско финансиране, които отговарят на критериите в Правилника за финансиране на културни проекти.

В началото на годината е внесен само един проект за обсъждане и негов автор е Регионалния исторически музей. Кандидатства се за финансиране издаването на монографията на проф. Михаил Грънчаров „Историческият музей и музейното дело в Плевен 1903 – 1978 година“.

Проектът събра 372 точки от осемчлената комисия при максимален брой 400.  Съгласно регламента всеки проект трябва да събере 60 % от максималния брой точки, за да бъде одобрен. Заявената по проект сума е за 5 000 лв., от които комисията не одобри 280, предвиден за кетъринг. Така музеят ще получи общинско финансиране по този проект в размер на 4 720 лв. Авторите на проекти трябва да знаят, че не се одобряват разходи за транспорт, почерпки, кетъринг, информира Петя Василева. Що се отнася до експертното мнение на специалисти по различните теми, такива се осигуряват от комисията, каза Василева. В случая с книгата на проф. Грънчаров, се ползва експертната оценка на Стефка Григорова, която е със специалност „История“ от СУ „Климент Охридски“ и бивш директор на РИМ – Плевен.

За разглеждане се допускат само проекти, с които се иска общинско съфинансиране за прояви, които ще се провеждат за първи път, информираха още от комисията. Това обяснява и занижения брой кандидати към този момент.

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Триумф за момчетата на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Започна третото издание на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Партизан (Червен бряг) се...

Публикувано на май - 19 - 2019

0 Коментари

Прогнози за местата в...

Публикувано от мар. - 5 - 2019

0 Коментари

Над 17 000 души...

Публикувано от юни - 14 - 2017

0 Коментари

27 точки в дневния...

Публикувано от юни - 22 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.