• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Постоянната комисия по култура към Общинския съвет в Плевен трябва да се закрие. Защото е напълно безполезна. Това се разбра от вчерашната сесия на Общинския съвет.

На 29-ти януари т.г. въпросната комисия провежда своето редовно заседание от 17.00 ч. в Заседателната зала на Общината. На него се дискутира и обсъжда Културния календар на община Плевен. След кратки спорове присъстващите членове го приемат единодушно. Утвърждават всички фестивали и културни прояви за 2019-та година. С изключение на 1 глас „против” Симпозиума по скулптура. Гласът е на председателката на комисията Петя Василева /ГЕРБ/. Приет е и бюджета на Културния календар в размер на 380 хил. лв.

След приключване на заседанието г-жа Петя Василева /ГЕРБ/ заявява: „2019-та ще бъде една много разнообразна културна година. Културният календар дава възможност за изява на творци от различни области. Тази година за първи път ще има фестивал по акордеон, както и за оперни певци. Всяка публика има нужда от определен вид култура. И културният календар задоволява тази потребност”.

На редовната сесия на Общинския съвет Културният календар беше посечен ! Бастисаха Международния симпозиум по скулптура. Премахнаха фестивала на духовите оркестри. Под угроза е Международния фестивал по китара. Светкавично се разпределиха суми за мероприятия извън Календара. Но близки на сърцето на дадени общински съветници.

През цялото това време Комисията по култура МЪЛЧЕШЕ ! Никой от членовете ѝ не защити Календара. Не защити и собствената си позиция като член на въпросната комисия.

Какъв е смисъла тогава от подобна комисия, след като тя не защитава собствените си решения ?! След като културата може да бъде ликвидирана като политика, заради политиката на политически договорки и сметки ?! Каква е ползата за духовния живот на Плевен от подобна комисия ?

По-добре закривай !

Ето и членовете на въпросната комисия:

 1. 1. Диана Милкова Данова
 2. 2. Катя Атанасова Христова – Заместник – председател
 3. 3. Марияна Димитрова Илиева
 4. 4. Милчо Здравков Илиев
 5. 5. Николай Емилов Маринов
 6. 6. Пенчо Василев Дреновски
 7. 7. Петя Крумова Василева – Председател
 8. 8. Стефан Димитров Петков
 9. 9. Сузан Ваит Зечири
 10. 10. Цветко Петров Цветков
 11. 11. Шенсес Яшаров Азизов

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Ателие за опазване на...

Публикувано от окт. - 30 - 2017

1 Коментар

Баце, културата е по-голЕма...

Публикувано от ян. - 21 - 2019

0 Коментари

НУ „Отец Паисий“ се...

Публикувано от ное. - 14 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.