• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Постоянната комисия по култура към Общинския съвет в Плевен трябва да се закрие. Защото е напълно безполезна. Това се разбра от вчерашната сесия на Общинския съвет.

На 29-ти януари т.г. въпросната комисия провежда своето редовно заседание от 17.00 ч. в Заседателната зала на Общината. На него се дискутира и обсъжда Културния календар на община Плевен. След кратки спорове присъстващите членове го приемат единодушно. Утвърждават всички фестивали и културни прояви за 2019-та година. С изключение на 1 глас „против” Симпозиума по скулптура. Гласът е на председателката на комисията Петя Василева /ГЕРБ/. Приет е и бюджета на Културния календар в размер на 380 хил. лв.

След приключване на заседанието г-жа Петя Василева /ГЕРБ/ заявява: „2019-та ще бъде една много разнообразна културна година. Културният календар дава възможност за изява на творци от различни области. Тази година за първи път ще има фестивал по акордеон, както и за оперни певци. Всяка публика има нужда от определен вид култура. И културният календар задоволява тази потребност”.

На редовната сесия на Общинския съвет Културният календар беше посечен ! Бастисаха Международния симпозиум по скулптура. Премахнаха фестивала на духовите оркестри. Под угроза е Международния фестивал по китара. Светкавично се разпределиха суми за мероприятия извън Календара. Но близки на сърцето на дадени общински съветници.

През цялото това време Комисията по култура МЪЛЧЕШЕ ! Никой от членовете ѝ не защити Календара. Не защити и собствената си позиция като член на въпросната комисия.

Какъв е смисъла тогава от подобна комисия, след като тя не защитава собствените си решения ?! След като културата може да бъде ликвидирана като политика, заради политиката на политически договорки и сметки ?! Каква е ползата за духовния живот на Плевен от подобна комисия ?

По-добре закривай !

Ето и членовете на въпросната комисия:

 1. 1. Диана Милкова Данова
 2. 2. Катя Атанасова Христова – Заместник – председател
 3. 3. Марияна Димитрова Илиева
 4. 4. Милчо Здравков Илиев
 5. 5. Николай Емилов Маринов
 6. 6. Пенчо Василев Дреновски
 7. 7. Петя Крумова Василева – Председател
 8. 8. Стефан Димитров Петков
 9. 9. Сузан Ваит Зечири
 10. 10. Цветко Петров Цветков
 11. 11. Шенсес Яшаров Азизов

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.