• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Снимка: сайт ОбС

В последния ден на работната седмица, петък, в деловодството на Общинския съвет е внесена подписка от 14 общински съветници с искане за извънредно заседание на Общинския съвет на 13-ти юли, четвъртък. В предложения дневен ред е заложена една единствена точка – „Преобразуване на Общинско предприятие „Център за градска мобилност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД.

Подписката е инициирана от групата „Патриоти за Плевен“ с председател Христомир Христов. Освен 8-те члена на групата, подписи под искането за извънредна сесия са сложили и общински съветници от БСП, АБВ и ГЕРБ. Според ЗМСМА и Правилника за работа на ОбС, извънредна сесия може да бъде поискана от 1/3 от общинските съветници. В Плевен те са 41 и за да е легитимна подписката, в нея трябва да има подписите на 14 съветници.

Припомняме, че на сесията провела се на 29-ти юни т.г., като точка 6-та в дневния ред беше включено предложението на Христомир Христов за преобразуването на Центъра за градска мобилност от ОП в ЕАД, със 100 % общинско имущество, със запазване адреса и седалището на управление. Капиталът на дружеството да е 50 хиляди лева, да се преназначат сегашните служители, да се запази изцяло предмета на дейност и да се избере Борд на директорите от трима души. Това са част от предложените действия ако се приеме преобразуване на предприятието.

Общинските съветници отложиха разглеждането на внесеното предложение за следващата сесия през м. юли. Причина за отлагането бе обстоятелството, че документацията по това предложение, включваща Устав и Правилник, не бе раздадена предварително на общинските съветници и те не са запознати с нея.

Защо се иска извънредна сесия по въпроса, а не се чака разглеждането му на редовната юлска сесия – предстои да се разбере. Както и дали ще се съберат във фаталния четвъртък на 13-ти юли повече от половината общински съветници, за да има кворум и извънредната сесия да се проведе.

Категории: Новини

3 коментара са публикувани.

 1. край на кражбите каза:

  Дойде Видов ден! Нека сега видим кой кум, кой сват и кой на булката брат, т.е. кой милее за Плевен и кой иска да продължи безпрецедентното лапане и корупционен грабеж в „Центъра за градска мобилност“? Всяко нещо си има граници! А границите в това ОП досега бяха измервани с термина „Тотален обир“!

 2. Иваница=голямата лъжица каза:

  Да се направи пълна ревизия след свалянето на Иваница. Да се види къде са потънали милионите от СМС, скоби, паяци и карти!

 3. колхозник каза:

  Kмета да се стяга и за следващите преобразувания на ОП-та: на „Жилфонд“ , „Акварел“ и „Земеделие и гори“. Кранчето за „яслата“ ще бъде затворено до край!

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано от юни - 14 - 2019

0 Коментари

Спартак /Плевен/ с първа...

Публикувано от мар. - 21 - 2017

0 Коментари

На Велики вторник –...

Публикувано от апр. - 3 - 2018

0 Коментари

75 % от дължимия...

Публикувано от мар. - 14 - 2019

1 Коментар

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.