• 17 . апр. . 2019 - Кр. Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успеят в училище
 • 17 . апр. . 2019 - НАП: Половината от данъчните декларации- подадени онлайн
 • 17 . апр. . 2019 - 8 точки ще бъдат обсъждани на заседанието на културната комисия
 • 17 . апр. . 2019 - Мавзолеят отново ще е осветен в алено в знак на съпричастност към болните от хемофилия
 • 17 . апр. . 2019 - 17 април – Александър I Батенберг е избран за княз на България

Заседание на Комисията по званията. Снимка – Плевен прес.

Иван Миндиликов и проф. д-р Славчо Томов д.м.н., ще бъдат предложени в следващото заседание на ОбС  з па удостояване със званието „Почетен гражданин“. Това реши Комисията за званията регламентирана в новоприетата Наредба 11. Тя заседава два пъти годишно и е под председателството на Мартин Митев – председател на ОбС. В нея влизат всички членове на ПК по култура, както и председателите на останалите постоянни комисии към ОбС.

На своето заседание членовете на Комисията по званията разгледаха три предложения за номиниране: за Иван Миндиликов – внесено от директора на РИМ Володя Попов, за проф. д-р Радко Радев – внесено от сдружение „Справедливост“ и за проф.д-р Славчо Томов – внесено от Мартин Митев и Георг Спартански.

Пепо Петков попита защо към документите няма писмено съгласие на кандидатите за номинация, които са живи или на техните наследници ако кандидатите са починали, както е изискването по Наредба 11. Председателят на Комисията уточни, че причината за тази липса е внасянето на предложенията преди приемането на Наредба 11, както и че е проведен разговор от ПР-а на общината с дъщерята на Иван Миндиликов, която е дала съгласие. С другите двама кандидати е разговарял председателят на Комисията и те са дали съгласие. Остана открит въпроса защо не се приведе в действие разпореждането на новоприетата Наредба 11 и да се изискат писмените декларации за съгласие до заседанието на ОбС.

Номинацията на Иван Миндиликов премина без обсъждане. Присъстващите 17 членове на Комисията гласуваха „за“ предлагане на ОбС да го удостои със званието „Почетен гражданин на Плевен“.

При обсъждане на номинацията на проф. д-р Радко Радев, думата взе Диана Данова, която аргументира това предложение с изключителните професионални качества на д-р Радев, както и с неговата лична ангажираност към всеки свой пациент. Друга позиция зае Петя Василева, която подчерта, че няма нищо против личността проф. Радев, но ако трябва да се удостояват с почетно звание плевенските медици за изпълнение на своите професионални задължения, то трябва всички професори в Медицинския университет да го получат. Думите и бяха подкрепени от Пенчо Дреновски, Милчо Илиев, д-р Й. Георгиев, В. Монов. При последвалото гласуване 2 гласа бяха „против“, 1 – „за“ и 14 – „въздържали се“. Кандидатурата на проф. Радев беше отхвърлена.

При обсъждане на кандидатурата на проф. д-р Славчо Томов, председателят на Комисията обърна внимание на членовете, че „разглеждат тази кандидатура не като на лекар, а като ръководител на Медицинския университет“. Изказване направи проф. Тоцев, който заяви, че проф. Томов е име в роботизираната хирургия, член на много международни организации и инициатор за въвеждането на нови специалности в МУ. В последвалото гласуване със 17  гласа „за“ Комисията реши да предложи на ОбС да бъде удостоен проф. Томов със званието „Почетен гражданин на Плевен“.

След взетите от Комисията решения, те ще бъдат внесени за разглеждане на заседание на ОбС. Крайното решение ще бъде на общинските съветници.

Категории: Новини

Оставете коментар


Кр. Вълчев: От учителите...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

НАП: Половината от данъчните...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

8 точки ще бъдат...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Мавзолеят отново ще е...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

17 април – Александър...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Финансовата комисия към ОбС...

Публикувано от окт. - 24 - 2018

1 Коментар

В област Плевен –...

Публикувано от мар. - 18 - 2019

0 Коментари

Карбовски, защо не умря...

Публикувано от апр. - 3 - 2019

0 Коментари

Спартански с показно за...

Публикувано от мар. - 20 - 2017

1 Коментар

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.