• 20 . юли . 2019 - Марешки с писмо до Тръмп: Не притискайте България!
 • 20 . юли . 2019 - Алжир спечели Купата на африканските нации, сълзите останаха за Сенегал
 • 20 . юли . 2019 - Св. Илия — пророкът, когото Господ прибра жив на небето
 • 19 . юли . 2019 - Отиде си баскетболната легенда Цвятко Барчовски
 • 19 . юли . 2019 - Белгийски футбол клуб изхвърча от Европа заради тотаджийство

За пръв път 2-ма председатели на постоянни комисии към ОбС участват в пресконференция по искане на медиа. Това са Пепо Петков – председател на комисията по бюджет и финанси и Дарин Ангелов – председател на комисията по изпълнение на решенията.

И за пръв път това става по искане на медиа. С писмо № 1587/29.01.2019 год. в деловодството на Общински съвет Плевен е внесено искане от страна на журналистката Правда Маринова /сайт „Плевен прес”/, за участие в регулярната петъчна пресконференция освен на председателя на ОбС – Мартин Митев, и на двамата председатели на постоянни комисии: по бюджет и финанси, и по законност и изпълнение на решенията.

Този факт е показателен с две неща: първо – председателите на тези две комисии не отказаха среща с журналисти. Надяваме се примерът им да е заразителен за колегите им. И второ – журналистическите въпроси по парливи проблеми са необходими, важни и полезни. За всички. За плевенските управляващи – за да свикнат с тях. За гражданите – за да получават информация извън официалните прессъобщения. И за журналистите – да си изпълняват мисията.

Началото е положено. Надяваме се да продължи и занапред. В следващ материал ще публикуваме отговорите на тримата общински съветника на зададените от нас въпроси.

Категории: Новини, Политика

един отговор са публикувани.

 1. 3ащо? каза:

  В ОбС-Плевен 6 са председатели на комисии от ГЕРБ, 3 от групата на кмета и 1 на АБВ! Какво да очакваме от така структуриран съвет?

Оставете коментар


Марешки с писмо до...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Алжир спечели Купата на...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Св. Илия — пророкът,...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Луди глави са били...

Публикувано от май - 1 - 2017

0 Коментари

Румен Петков кани плевенчани...

Публикувано от апр. - 18 - 2017

1 Коментар

Циркът с кмета на...

Публикувано от мар. - 21 - 2019

1 Коментар

500 лева даде измамен...

Публикувано от февр. - 8 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.