• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

За пръв път 2-ма председатели на постоянни комисии към ОбС участват в пресконференция по искане на медиа. Това са Пепо Петков – председател на комисията по бюджет и финанси и Дарин Ангелов – председател на комисията по изпълнение на решенията.

И за пръв път това става по искане на медиа. С писмо № 1587/29.01.2019 год. в деловодството на Общински съвет Плевен е внесено искане от страна на журналистката Правда Маринова /сайт „Плевен прес”/, за участие в регулярната петъчна пресконференция освен на председателя на ОбС – Мартин Митев, и на двамата председатели на постоянни комисии: по бюджет и финанси, и по законност и изпълнение на решенията.

Този факт е показателен с две неща: първо – председателите на тези две комисии не отказаха среща с журналисти. Надяваме се примерът им да е заразителен за колегите им. И второ – журналистическите въпроси по парливи проблеми са необходими, важни и полезни. За всички. За плевенските управляващи – за да свикнат с тях. За гражданите – за да получават информация извън официалните прессъобщения. И за журналистите – да си изпълняват мисията.

Началото е положено. Надяваме се да продължи и занапред. В следващ материал ще публикуваме отговорите на тримата общински съветника на зададените от нас въпроси.

Категории: Новини, Политика

един отговор са публикувани.

 1. 3ащо? каза:

  В ОбС-Плевен 6 са председатели на комисии от ГЕРБ, 3 от групата на кмета и 1 на АБВ! Какво да очакваме от така структуриран съвет?

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Пожарната в Червен бряг...

Публикувано от дек. - 19 - 2018

0 Коментари

Хората с увреждания ще...

Публикувано от дек. - 20 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.