• 22 . ян. . 2019 - Основен футболист на Спартак аут до края на сезона
 • 22 . ян. . 2019 - В помощ на студента: Вече приемат документи за лятна ваканционна заетост на студенти в Германия
 • 22 . ян. . 2019 - В Чомаковци пак спират водата
 • 22 . ян. . 2019 - 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
 • 22 . ян. . 2019 - Национална откриваща среща по проект DANUBE FLOODPLAIN

Снимка – Плевенпрес.

Става дума за 15 000 лв., които Общинският съвет със свое решение № 833/25.01.2018 год. предоставя на читалищата от бюджета на община Плевен. Благодарение на отдел „Култура“ тази година читалищата приеха предложените критерии, по които да става разпределението на субсидията. Тези критерии внасят обективност и стимул за бъдеща читалищна дейност.

Съгласно чл.23, ал.1 от ЗНЧ комисия в състав с представител на всяко читалище разпределя субсидията. Със заповед на кмета е назначена комисия от 35 читалища. 36-тото читалище не може да участва преди да е изтекла 1 година от регистрацията му в МК, а тя изтича през декември. Читалищата 2 седмици преди заседанието на комисията са подавали заявления с описание на дейността, за която искат подкрепа и подробна план-сметка за какво ще се ползват парите. 25 читалища са заявили средства, като комисията е одобрила за финансиране 24 предложения.

Всички читалища са удовлетворени от разпределението на средствата, тъй като се извършени по Вътрешни правила, с които са запознати 2 седмици преди заседанието на комисията. Средствата ще се използват за подготовка и участие в 3 /три/ международни музикални фестивала, множество национални и регионални фолклорни фестивали, събори, надпявания и т.н.

Читалището в с. Тодорово със субсидията ще издаде „История на читалището“ по случай 90 г. от създаването му. Читалищата, които нямат участия или фолклорни групи са получили по 400 лв. за закупуване на книги. Максималната субсидия е до 1000 лв. Предстои подписване на договорите и превеждане на парите.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Луканов каза:

  Читалищата трябва да са единни и да решават всички въпроси, които ги касаят! А не разни културтрегери, дето им е тъмно под каскета, да се разпореждат и да се изживяват като пазванти и кокорбашии! Чашата на търпението преля!Законът е над всички!

Оставете коментар


В помощ на студента:...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

В Чомаковци пак спират...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

10 дни за ползване...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

IN MEMORIAM: Завинаги ни...

Публикувано от Ное. - 9 - 2018

0 Коментари

Нов паметник откриха в...

Публикувано от юни - 22 - 2018

0 Коментари

Награда „Плевен“ отиде в...

Публикувано от юни - 4 - 2018

1 Коментар

Спартак остана на крачка...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.