• 22 . ян. . 2019 - Основен футболист на Спартак аут до края на сезона
 • 22 . ян. . 2019 - В помощ на студента: Вече приемат документи за лятна ваканционна заетост на студенти в Германия
 • 22 . ян. . 2019 - В Чомаковци пак спират водата
 • 22 . ян. . 2019 - 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
 • 22 . ян. . 2019 - Национална откриваща среща по проект DANUBE FLOODPLAIN

Театрален фестивал на самодейните комедийни състави „Парцалев” 2017  започна в град Левски. По традиция с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на големия Парцалев в родния град Левски започнаха проявите в памет на големия комик.

Кметът на Община Левски Любка Александрова сподели за великия Парцалев: „…Георги Парцалев не е станал медик ,но той е станал много по -голям лекар, лекар на душата на българина и със своето изкуство ,смеха и неподправена човещина ,която лъха от всяка негова дума , дори когато гледа навъсено и под мустак той гледа лечебно към душите ни .Огромна привилегия е за нас ,че той е един от нас, от нашия град и нашата община и това е едно артистично място. Въпросът е всеки един от нас да намери този истински човек ,какъвто е бил Парцалев.От сърце го пожелавам на всеки един от нас, защото намирайки точно такъв човек всеки ще бъде по-полезен за себе си, ще бъде истински човек и това ще осмисли живота му…”

За най-младите жители на град Левски  Театрално студио Клас А при СУ „Д. Дебелянов”с режисьор Митко Рупов  гр. Белене представи постановката „Ние врабчетата” от Йордан Радичков .

Дискусия „Какво знаем, или не знаем за Георги Парцалев?” с участието на ученици от СУ „Крум Попов“гр. Левски и  ПГСС “Н. Вапцаров“ гр. Левски, Милена Митова и Илхан Мюртезова предстои в НЧ”Г.Парцалев1901”.

Открита е изложба на снимки от артистичните изяви на Парцалев.

До 16-ти юни – рождения ден на любимеца на поколения българи Георги Парцалев ,самодейни колективи от  градовете Левски, Белене и Дебелец ще представят свои спектакли на сцената на НЧ „Георги Парцалев”.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Kaden каза:

  „В Българско няма да има цар, “а народно управление“ и всекиму своето. Всеки ще си служи по вярата, и законно ще се съди както българинът, така и турчинът, и евреинът, и др. Свобода и чиста Република „

Оставете коментар


В помощ на студента:...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

В Чомаковци пак спират...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

10 дни за ползване...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

Наредба на МФ ще...

Публикувано от авг. - 5 - 2017

2 коментара

Плевен започва процедура по...

Публикувано от юни - 28 - 2018

0 Коментари

В село Сухаче ще...

Публикувано от окт. - 9 - 2017

0 Коментари

В зала”Гена Димитрова” бе...

Публикувано от ян. - 9 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.