• 23 . мар. . 2019 - Костадин Костадинов пред „Плевен прес”: Медиите ги е страх да ни отразяват
 • 23 . мар. . 2019 - Цецка Цачева подава оставка заради скандала с апартаментите
 • 22 . мар. . 2019 - Намаление с 20 % на регистрираните престъпления отчита ОДМВР – Плевен
 • 21 . мар. . 2019 - ОДМВР – Плевен ще проверява себе си
 • 21 . мар. . 2019 - Циркът с кмета на Червен бряг продължава

Театрален фестивал на самодейните комедийни състави „Парцалев” 2017  започна в град Левски. По традиция с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на големия Парцалев в родния град Левски започнаха проявите в памет на големия комик.

Кметът на Община Левски Любка Александрова сподели за великия Парцалев: „…Георги Парцалев не е станал медик ,но той е станал много по -голям лекар, лекар на душата на българина и със своето изкуство ,смеха и неподправена човещина ,която лъха от всяка негова дума , дори когато гледа навъсено и под мустак той гледа лечебно към душите ни .Огромна привилегия е за нас ,че той е един от нас, от нашия град и нашата община и това е едно артистично място. Въпросът е всеки един от нас да намери този истински човек ,какъвто е бил Парцалев.От сърце го пожелавам на всеки един от нас, защото намирайки точно такъв човек всеки ще бъде по-полезен за себе си, ще бъде истински човек и това ще осмисли живота му…”

За най-младите жители на град Левски  Театрално студио Клас А при СУ „Д. Дебелянов”с режисьор Митко Рупов  гр. Белене представи постановката „Ние врабчетата” от Йордан Радичков .

Дискусия „Какво знаем, или не знаем за Георги Парцалев?” с участието на ученици от СУ „Крум Попов“гр. Левски и  ПГСС “Н. Вапцаров“ гр. Левски, Милена Митова и Илхан Мюртезова предстои в НЧ”Г.Парцалев1901”.

Открита е изложба на снимки от артистичните изяви на Парцалев.

До 16-ти юни – рождения ден на любимеца на поколения българи Георги Парцалев ,самодейни колективи от  градовете Левски, Белене и Дебелец ще представят свои спектакли на сцената на НЧ „Георги Парцалев”.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Kaden каза:

  „В Българско няма да има цар, “а народно управление“ и всекиму своето. Всеки ще си служи по вярата, и законно ще се съди както българинът, така и турчинът, и евреинът, и др. Свобода и чиста Република „

Оставете коментар


Костадин Костадинов ...

Публикувано на мар. - 23 - 2019

0 Коментари

Цецка Цачева подава оставка...

Публикувано на мар. - 23 - 2019

0 Коментари

Намаление с 20 %...

Публикувано на мар. - 22 - 2019

0 Коментари

ОДМВР – Плевен ще...

Публикувано на мар. - 21 - 2019

0 Коментари

Циркът с кмета на...

Публикувано на мар. - 21 - 2019

1 Коментар

24 май 2017 година...

Публикувано от май - 24 - 2017

0 Коментари

Областният управител на Плевен...

Публикувано от февр. - 19 - 2019

1 Коментар

Георг Спартански : ...

Публикувано от юни - 5 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.