• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

На 14 март, четвъртък, от 11 часа, срещу Централния Мол ще започне подписка срещу взетото тази седмица решение на Парламента да опрости дългове за 8 млн. лева на Главното мюфтийство. Решението бе взето с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Подписката ще продължи до 22 март, като инициативата е на плевенски граждани. Според изтекла в публичното пространство информация годишният приход на мюфтийството от наеми и ренти е близо 30 млн. лв. Припомняме, че Главното мюфтийство е религиозна институция, която освен,че е регистрирана по търговския закон и подлежи на данъчно облагане, в продължение на години е получавала финансиране от чужбина. Припомняме и това, че по конституция религиозните институции като БПЦ, мюфтийство и др., са отделени от държавата.

След приключване на акцията по събиране на подписи срещу решението за опрощаване дълговете на мюфтийството, същата ще бъде изпратена в Народното събраниe.

2 коментара са публикувани.

 1. Станислав Златков каза:

  Направете електронна подписка във FB.

 2. генерал Кайтел каза:

  Мюфтийството притежава над 700000 дка земя. От наем само от нея се получават над 50 млн. лв. Всичко се укрива! Ами 4700 имоти в централни зони на градовете? Също носят десетки милиони от наеми! Правят ни на балами!

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.