• 20 . юли . 2019 - Марешки с писмо до Тръмп: Не притискайте България!
 • 20 . юли . 2019 - Алжир спечели Купата на африканските нации, сълзите останаха за Сенегал
 • 20 . юли . 2019 - Св. Илия — пророкът, когото Господ прибра жив на небето
 • 19 . юли . 2019 - Отиде си баскетболната легенда Цвятко Барчовски
 • 19 . юли . 2019 - Белгийски футбол клуб изхвърча от Европа заради тотаджийство

Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ-гр. Плевен, взе участие в международен е-Twinningсеминар за професионално развитие в гр. Валмиера, Латвия от 5 до 8 юни 2019 г., организиран от Националното звено за координация по дейност eTwinning към Центъра за развитие на човешките ресурси.

В семинара взеха участие 34 учители, директори и представители на национални агенции от 9 държави: Австрия, Белгия, България,Чехия, Естония, Финландия, Унгария, Латвия, Словакия.

Г-жа Грета Димова сподели с нас: „Привлече ме темата на семинара: „Методи за преподаване на открито, интегрирани в учебната програма”. Всеки ден обсъждаме с колеги, че днешното поколение е подчинено на дигиталната революция, че това са деца, които не познават свят без цифрови технологии, интернет и мобилни комуникации. За мен е предизвикателство да накарам учениците да откриват света по по-различен начин чрез обучение на открито: училищни проекти, екологично образование, спорт и дейности сред природата, програми за личностно и социално развитие, тимбилдинг, образование за устойчиво развитие. Обучението на открито няма ясно определени граници, но има обща основа. Външната среда може да бъде по-стимулираща и по-ефективна в образователен аспект в сравнение със закритите пространства. Директният опит на открито е много по-мотивиращ, има по-голямо въздействие и е реален. При умело водене от страна на обучителите, преживяванията на открито лесно могат да станат стимулиращ източник на въздействие, личностно израстване и напредък в ученето. Обучението на открито може да допринесе много за това учебните от целия цикъл на обучение да оживеят, като едновременно учениците покриват изискванията на учебния план, но също така ги провокира да откриват нови възможности, да се справят с предизвикателства и отговорности, да управляват риска и да се справят с промените и трудностите.”

По време на семинара беше споделен опит с колегите от Европа за извършени дейности по различни видове КА1 и КА2 проекти. Бяха обменени нови идеи за стартиране на бъдещи е-Twinning проекти с надеждата те да прераснат в международниевропейски проекти по програмата Еразъм+.

Оставете коментар


Марешки с писмо до...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Алжир спечели Купата на...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Св. Илия — пророкът,...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.