• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Снимка – пресцентър Община Плевен.

Построяването в Плевен на нов завод с годишен капацитет за производство на 50 хил. тона малц обяви на пресконференция, чийто домакин беше кметът на Община Плевен Георг Спартански,  Оливие Жофроа – прокурист на дружеството. В събитието участваха посланикът на Франция Н. Пр. Ерик Льобедел,  Жан-Мари Деманж – регионален икономически съветник към Посолството, Константин Никитин –  регионален директор на „Малтери Суфле България” ЕООД, областният управител  Мирослав Петров.

Съществуващият в момента завод в Плевен произвежда годишно 15 хил. тона малц и увеличението на повече от три пъти на продукцията ще породи и повече заетост за фирмите, които работят с нас. Плевен, в който ще се появи този нов завод, ще бъде облагодетелстван от трайно развитие на земеделието чрез производството на ечемик. Утрояването на производството ще доведе и до увеличаване на нуждата от работа с транспортни фирми, което е добре за местния бизнес. А ако местните фирми от строителния бранш предложат конкурентни оферти, естествено, че ще бъдат избрани да реализират плановете ни, уточни  Оливие Жофроа. Той допълни, че началото на строителството на новите мощности е предвидено за пролетта на 2018 г., а пускът им в експлоатация – за втората половина на 2019 г. Новият завод ще работи с последните най-модерни технологии, за да отговори по-добре на европейските норми и изискванията на клиентите в областта на защитата на околната среда. Работещите в момента ще преминат и съответното обучение.

Кметът на Община Плевен  Георг Спартански подчерта, че не всеки ден се правят такива инвестиции, още повече, че това е показател за дългосрочните намерения на „Малтери Суфле България” ЕООД да работи тук. Разширяването на производството е и знак към потенциални бъдещи инвеститори, които също да разпознаят Плевен като добро място за вложенията си. Увеличаването на производствените мощности има комулативен ефект в още доста области. Когато има икономика, конкуренцията за работна ръка повишава и работните заплати. За нас е и изключителна чест, че Н. Пр. Ерик Льобедел уважи пресконференцията ни, тъй като Франция е един от най-важните търговски и политически партньори на България, подчерта Спартански. Той каза още, че след старта на новите мощности ще се търсят целеви средства от правителството за ремонт на пътя към завода, което не изключва ангажимента на Община Плевен за текущото му поддържане.

Посланикът на Франция Н. Пр. Ерик Льобедел информира, че „Малтери Суфле” е голяма и авторитетна  компания във Франция и в световен мащаб, както и че е най-големият производител на малц. След посещението на Президента на Франция г-н Емануел Макрон в България се забелязва позитивна динамика в икономическите отношения, която динамика трябва да се предаде на всички предприятия. Това вече се случва  в Плевен, където наблюдавам добро партньорство и в обмяната на опит и съвети, каза Н. Пр. Ерик Льобедел.

„Малтери Суфле България” ЕООД държат в момента повече от 40 % от пазарния дял за малц у нас. Амбицията на дружеството е да развиват българските пазари, където виждат възможност за растеж.

Категории: Икономика

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Министерството на труда: Към...

Публикувано от ное. - 9 - 2018

0 Коментари

През изминалата седмица са...

Публикувано от дек. - 21 - 2018

0 Коментари

Комисия одобри 4 720...

Публикувано от мар. - 12 - 2019

0 Коментари

Предстои тежка сесия на...

Публикувано от окт. - 18 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.