• 21 . май . 2019 - 60 години читалище „Извор“ – Плевен
 • 21 . май . 2019 - Елена Йончева: В България няма корупция. Има грабеж !
 • 21 . май . 2019 - Пътят Червен бряг – Чомаковци отново е затворен. Има опасност от ПТП.
 • 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен

С разнообразна и интересна програма, посветена на многовековната руска култура, Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ Плевен/ откри тазгодишния Национален кръг на олимпиадата по руски език. Концертът се проведе от 18:00 в препълнената зала „Катя Попова“, като много гости споделиха особените си очарования от модерния и едновременно връщащ ги към миналото спектакъл на гимназията. Специална част от вечерта бе отделена и на дамите сред гостите, като всички официални представители, както и учителки от гимназият получиха червена роза по случай 8. март.

Гости на събитието от плевенска страна бяха кметът Георг Спартански и началничката на РУО Албена Тотева. Специално за концерта бяха дошли и г-н Андрей Громов, генерален консул на Руската Федерация в Русе и Владимир Токтаев, аташе на Генералния консул. Присъстваха също представители на МОН, както и директорката на Руския културно-информационен център у нас Ирина Живихина.

Всички те отправиха ласкави думи към организаторите за добре свършената работа и изразиха надежда за задълбочаване на българо-руското сътрудничество в сферата на образованието и културата.

„В годината, когато се отбелязват 140-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия и 55 години от побратимяването на Плевен и Ростов на Дон, нашият град е определен за домакин на Националния кръг на олимпиадата по руски език на 9 март 2019 г. През последните 10 години Регионално управление на образованието-Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр. Плевен са за четвърти път домакини на национални кръгове на олимпиади и състезания по чужди езици.“- споделиха в съобщението до медиите от ПГПЧЕ дни преди започването на самата олимпиада. В нея вземат участие 120 ученици от 16 области – победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език. Националният кръг ще се проведе на 9 март 2019 г. в сградата на училището.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


60 години читалище „Извор“...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Елена Йончева: В България...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Пътят Червен бряг –...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Бюджетът на Плевен –...

Публикувано от ян. - 28 - 2018

0 Коментари

На 3-ти април –...

Публикувано от мар. - 26 - 2018

0 Коментари

В село Сухаче ще...

Публикувано от окт. - 9 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.