• 21 . авг. . 2019 - Неофициалната предизборна кампания в Плевен става все по-интересна
 • 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР

Община Гулянци закупи 94 нови контейнера тип „Бобър” на стойност 50 000 лева. Те са разпределени между всички населени места, спрямо нуждите и по усмотрение на кметовете.

Подобряването на сметосъбирането на територията на община Гулянци е сред приоритетите на кмета Лъчезар Яков. „Това е дейност, която стартирахме от нулата и постепенно усъвършенстваме и подобряваме, спрямо възможностите си.” – коментира той и допълни – „Събираемостта от такса смет е средно 50%, което не е достатъчно да покрие всички разходи по сметосъбирането и сметоизвозването. Въпреки това, не сме увеличавали данъчната тежест на хората през последните години и нямаме намерение да го правим. Смятам, че се справяме – сметосъбирането е организирано на две седмици, периодично инвестираме в допълнителни съдове и автомобили. Само за последните три години сме отделили 165 000 лева за нови контейнери и 50 000 лева за сметосъбирачка. Въпреки трудностите, постепенно осигуряваме пълно и ефективно обхващане на всички домакинства.

Категории: Новини

Оставете коментар


Елена Йончева: В България...

Публикувано от май - 21 - 2019

0 Коментари

Фотофакти

Публикувано от окт. - 3 - 2017

0 Коментари

Спартански с показно за...

Публикувано от мар. - 20 - 2017

1 Коментар

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.