• 20 . юли . 2019 - Марешки с писмо до Тръмп: Не притискайте България!
 • 20 . юли . 2019 - Алжир спечели Купата на африканските нации, сълзите останаха за Сенегал
 • 20 . юли . 2019 - Св. Илия — пророкът, когото Господ прибра жив на небето
 • 19 . юли . 2019 - Отиде си баскетболната легенда Цвятко Барчовски
 • 19 . юли . 2019 - Белгийски футбол клуб изхвърча от Европа заради тотаджийство

Диана Данова /ГЕРБ/, която е член на постоянната комисия по култура в Общинския съвет, е единственият общински съветник реагирал на публикацията „Комисията по култура трябва да се закрие”. Поместваме нейното мнение без редакторска намеса:

„Правда, за да бъде материалът правдив е редно освен членовете на комисията по култура да предоставиш информация и за авторите на конкретните предложения за отпадане на посочените фестивали. Апропо, по повод посичането на симпозиума на скулптурата ми изниква въпрос: Защо трябва да предоставяме средства от общинския бюджет за гост-творци, а за плевенските автори да не се отделят средства да бъдат изпращани да славят града ни в други градове и държави. Огорчително е за чуждите да отваряме кесията, а за изявените културни деятели на Плевен да няма финансране за популяризиране на изкуството извън града ни. С уважение към теб и позицията ти!”.

Ето и нашият отговор:  „Да, ще предоставим още информация.  За тези, които не бяха на сесията да кажем: Христомир Христов /Манеца/ предложи да падне фестивала на духовите оркестри. Светослав Доков предложи да отпаднат „камънаците“. Не чухме аргументи от тях, затова ще ги поканим за интервю във връзка с предложенията им. Що се отнася до симпозиума и плевенските творци. Те самите го подкрепят /имаме предвид скулпторите/. В културата трябва да има съизмерване на творби и имена. Затова са симпозиумите и фестивалите. Що се отнася до плевенчани – имат право да видят и чужди творци, плевенските нееднократно са ги виждали. Също с уважение защото само вие реагирахте на статията !”

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


Марешки с писмо до...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Алжир спечели Купата на...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Св. Илия — пророкът,...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Четвъртък ще се решава...

Публикувано от февр. - 26 - 2019

0 Коментари

Кр. Вълчев: От учителите...

Публикувано от апр. - 17 - 2019

0 Коментари

DW: Като в хипноза:...

Публикувано от юни - 27 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.