• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Диана Данова /ГЕРБ/, която е член на постоянната комисия по култура в Общинския съвет, е единственият общински съветник реагирал на публикацията „Комисията по култура трябва да се закрие”. Поместваме нейното мнение без редакторска намеса:

„Правда, за да бъде материалът правдив е редно освен членовете на комисията по култура да предоставиш информация и за авторите на конкретните предложения за отпадане на посочените фестивали. Апропо, по повод посичането на симпозиума на скулптурата ми изниква въпрос: Защо трябва да предоставяме средства от общинския бюджет за гост-творци, а за плевенските автори да не се отделят средства да бъдат изпращани да славят града ни в други градове и държави. Огорчително е за чуждите да отваряме кесията, а за изявените културни деятели на Плевен да няма финансране за популяризиране на изкуството извън града ни. С уважение към теб и позицията ти!”.

Ето и нашият отговор:  „Да, ще предоставим още информация.  За тези, които не бяха на сесията да кажем: Христомир Христов /Манеца/ предложи да падне фестивала на духовите оркестри. Светослав Доков предложи да отпаднат „камънаците“. Не чухме аргументи от тях, затова ще ги поканим за интервю във връзка с предложенията им. Що се отнася до симпозиума и плевенските творци. Те самите го подкрепят /имаме предвид скулпторите/. В културата трябва да има съизмерване на творби и имена. Затова са симпозиумите и фестивалите. Що се отнася до плевенчани – имат право да видят и чужди творци, плевенските нееднократно са ги виждали. Също с уважение защото само вие реагирахте на статията !”

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Прогнози за местата в...

Публикувано от мар. - 5 - 2019

0 Коментари

Питанията включени в дневния...

Публикувано от сеп. - 28 - 2018

0 Коментари

Гласуваха промяна в част...

Публикувано от ян. - 31 - 2019

0 Коментари

Плевен – с най-голяма...

Публикувано от юни - 13 - 2018

2 коментара

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.