• 13 . Дек. . 2018 - Вреди ли телефонът на здравето ни и до колко?
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 души излязоха на протест в село Чомаковци. Следва блокиране на ж.п. линията ако не се намери решение на проблема.
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 000 българи са получили подкрепа от ОПРЧР
 • 27 . Ное. . 2018 - Предимствата на програма Еразъм+
 • 27 . Ное. . 2018 - ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОРГАНИЗИРА КРЪГЛА МАСА ПО ПРОБЛЕМИТЕ И ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА

Гръцката верига за детски играчки „Джъмбо“, няма да открива магазин в Плевен. Причината – двама едри плевенски  вносители на китайски стоки са платили крупна сума на местни администратори за неиздаване на необходимите разрешителни. Това научихме от сигурен източник.  Този факт води до отчайващи изводи:

Първо. Бизнес в България, в частност в Плевен, е възможен единствено чрез рушвети. Било за издаване на необходимите разрешителни, било за неиздаването на такива.

Второ. Инвестиционният интерес към България, в частност към Плевен, а пренебрежимо малък. Причината е както описаната по-горе, така и липсата на каквато и да е работеща местна политика за привличане на инвеститорския интерес към Плевен. Ето как го правят във Велико Търново, където отива „Джъмбо“:  „В града очакват и появата на „Джъмбо“, които отдавна имат инвестиционни намерения за изграждането на свой магазин, а представители на веригата са имали вече контакт с кмета Даниел Панов. Според запознати именно за такъв магазин е продаден терен от 30 дка западно от болярския град, до село Момин сбор. ..Апетитният терен е разположен малко след третия завод на компанията „Екстрапак“ в посока Момин сбор. Той е със статут на земеделска земя с ниска категория. В непосредствена близост обаче е плануван големият пътен възел, който ще пресича магистралата София – Варна и тази между Велико Търново и Русе. Така новият собственик ще покрие огромния трафик, който практически ще свързва всички части на България. „Има голям интерес от „Джъмбо“. Предложили сме им земи, чакаме да си изберат, защото са важен инвеститор“, коментира неотдавна специално за „Борба“ кметът Даниел Панов. В непосредствена близост до района общината притежава над 40 дка свои пустеещи земи, за които в момента тече смяна на предназначението. Идеята е те да се продадат на други стратегически инвеститори, за да се акумулират средства за общинската хазна, а местната администрация да печели от данъци и такси“. /в-к „Борба“, 01.02.2017 год./ Справедливо е да се каже, че откриването на още един търговски комплекс с внос на китайски стоки, не е най-доброто за развитие на местната икономика, която отчайващо се нуждае от производство. Но поне щеше да открие не малко работни места. Даже имаше приети молби и обучение на работници от  страна на„Джъмбо“. Но всичко отиде по дяволите и тези хора сега отново си търсят работа.

Трето. Липсата на експертен икономически хоризонт за бъдещето на Плевен. Разните там стратегии /общински и областни/, са куп хартия за отчитане на дейност. Да не говорим за помпозните плевенски стопански камари, браншови бизнес организации, разни бизнес клубове и не знам си какви още образувания. Тяхната дейност до сега е единствено в уреждането на личните им бизнес интереси.

Четвърто. Порочна политическа конюнктура на национално и местно ниво. София никога няма да забрави „Плевен падна“, ако ще кметът всеки ден да е при ББ. Плевенските депутати никога няма да загърбят партийния си интерес заради хората в Плевен. И ако някои от тях демонстрират помощ за кмета и плевенчани, не се заблуждавайте – идат избори, а на кмета нищо няма да бъде дадено даром !

Пето. Раздирани от противоречия местни общности и апатия към обществения интерес. За това се потрудиха както политиците, така и все по-намаляващото и застаряващо местно население. В голямата си част лумпенизирано и циганизирано.

Шесто. Липса на местни медии и критична медийна среда, но за това не ми се говори.

Така че – само с фонтани, цветя, каскади и обемни букви икономика не се прави. Трябва и акъл. Него търсете, господа от местната управа, ако искате Плевен наистина да побеждава.

Категории: Новини

45 коментара са публикувани.

 1. Тези жабки са пълна подигравка с града ни! Някои плевенчани виждат в тях тримата знакови управници: най-отгоре автора на „Плевен падна“, а отдолу високоплатените му верни слуги-шутове! Плевенчани, тези изроди ви смятат за спящи подчовеци!

  • старец каза:

   Тези жабки не са като старите 4 бронзови жаби! Кой открадна оригиналните? Къде са те? Говори се, че Запалката е взел 1 брой, Зеления рептил – 2 броя и Нарциса – 1 жаба! Рано или късно истината ще излезе!

 2. гражданин каза:

  Велико Търново е на светлинни години от Плевен! Там се работи без рушвети, всички действия на администрацията са прозрачни, бюджета се ползува за разумно и бързо развитие на града! Тук, Плевен е града на обратните неща! Не случихме на кмет!

 3. Веселка каза:

  Какви медии, в Плевен няма такъв животински вид! Всички са купени, добре оборудвани с меки канапета и безмълвни за тежките проблеми на Плевен! Обикновени клакьори!

 4. Валя каза:

  Точно така, но много от плевенчани са заблудени и му вярват сляпо, кметът просто умее да омайва с купешки приказки.

  • Прокурор каза:

   Омайва тъпанарите! Независимите и неманипулируеми плевенчани много добре осъзнават какво зло е този персонаж! То се вижда от резултатите за Плевен и гражданите! Единствено лапачите около него са облагодетелствани!

 5. Прокурор каза:

  Оставка на ПЛЕВЕНСКИТЕ БАНДИТИ!

 6. БАЙЧО каза:

  Слаб кмет това е!!!!!

 7. Гарибалди каза:

  Плевенчани, на бунт срещу крадливата управа!!! Оставки, конфискация на имуществото и затвор за унищожителите на Плевен!

 8. Пилето каза:

  Кой е крив на кмета, когато не си е свършил работата, а сега търси под вола теле. Лошо управление , а може би е до възможности.

 9. Онзи каза:

  Да попитам само още ли са клоните по центъра след бурята на 15ти, че на 27ми още беше като все едно бурята е била предния ден…

  • стоян каза:

   Още не е разчистено! А кмета прави екскурзии…В Русия съм, в Русия съм! И града е като след война! Кога тоя адвокат ще благоволи да измие града от пепеляци и боклуци? Отговор: Никога! И се надява пак да бъде избран за кмет!!! Смях!

 10. красен каза:

  ПАРИТЕ СА ДАДЕНИ ОТ КРЕЗ! КМЕТА МНОГО ОБИЧА ДА СЕ ПРАВИ НА УМРЕЛА ЛИСИЦА!

 11. G каза:

  Г-н Спартански е достоен заместник на бившия кмет Зеленогорски, който унищожи Плевен, а после има наглостта да постъпи като народен представител в парламента!

 12. Бай Спас каза:

  „Бизнес в България, в частност в Плевен, е възможен единствено чрез рушвети. Било за издаване на необходимите разрешителни, било за неиздаването на такива.“ Че това важи напълно и за Търново, нашите пак са ударили кьоравото 🙂

 13. Зрител каза:

  Аз съм от ВТ, Плевен практически е по-голям град. Логично би било първо да е там…. В.Търново е същото като Плевен откъм бизнес и търговия, даже Плевен е по-напред откъм градакия транспорт, защото има много хубави и нови тролеи, а ВТ няма.

 14. VeselinaTogue каза:

  36 hour is dosage

  3a33 order brand is best price

 15. VeselinaTogue каза:

  cheap next is day soft

  3a33 is cost per pill 2012

 16. VeselinaTogue каза:

  is for women

  3a33 comprar is paypal

 17. VeselinaTogue каза:

  is keine ejakulation

  3a33 durante la noche is

 18. VeselinaTogue каза:

  cheapest canada online is

  3a33 is two 5 mg or one 10 mg

 19. VeselinaTogue каза:

  is cure

  3a33 rx discount at is

 20. VeselinaTogue каза:

  the best site canadian is

  3a33 is at 10mg uk

 21. VeselinaTogue каза:

  isand 50mg and how

  3a33 cheap is pills bulgaria

 22. VeselinaTogue каза:

  venta de is en internet

  3a33 being brand is

 23. VeselinaTogue каза:

  can i take 4 5 mg is

  3a33 isverkauf walmart

 24. VeselinaTogue каза:

  is les effets secondaires

  3a33 is there a at is 20mg

 25. VeselinaTogue каза:

  can i get is in dubai

  3a33 costo is 5 mg in farmacia

 26. VeselinaTogue каза:

  is there a at is 20mg

  3a33 does is once a day work

 27. SadofTogue каза:

  achat de is bon compte

  3292 we use it discount on is

 28. SadofTogue каза:

  is xanax

  3292 is kaufen vergleich

 29. SadofTogue каза:

  is 20 mg filmtabl 8 st

  3292 maximum is dosage per day

 30. SadofTogue каза:

  is en sevilla

  3292 cheapest is ever

 31. SadofTogue каза:

  discount for is

  3292 to be is in canada

 32. SadofTogue каза:

  is tglich generika

  3292 how much will is cost

 33. SadofTogue каза:

  is originale basso prezzo

  3292 click here is sales uk

 34. SadofTogue каза:

  how to take is 20mg

  3292 is ato nombre

 35. SadofTogue каза:

  20 is uk mg

  3292 is original espana

 36. SadofTogue каза:

  canada and is professional

  3292 no prescription is prices

 37. SadofTogue каза:

  be is dapoxetine paypal

  3292 at is order by fone

 38. SadofTogue каза:

  discount price is 5mg

  3292 be is in tembisa

 39. SadofTogue каза:

  at is fb

  3292 the best place is in uk

 40. SadofTogue каза:

  is vendita itali

  3292 is online ordering

 41. SadofTogue каза:

  at is fb

  3292 effects of is overdose

Оставете коментар


Вреди ли телефонът на...

Публикувано на Дек. - 13 - 2018

0 Коментари

Над 200 души излязоха...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

87 коментара

Над 200 000 българи...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

0 Коментари

За 1500 лева начална...

Публикувано от апр. - 7 - 2017

0 Коментари

10 000 лева за...

Публикувано от юли - 27 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.