• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“
Водната стена

Игри, забавления, домашни любимци, приказки, обич – всичко, от което има нужда едно дете. И което ще намери ако е ученик в Начално училище „Христо Ботев” – Плевен. Там учителките са като майки – грижовни и усмихнати. А училището все повече се превръща в място не само за учене, но и за забавление. Игрище, зоокът с птици, беседка за отдих, шадраван, цветя и дървета, къщичка за книжици, алея на славата, красив двор, безжична интернет мрежа, светеща пешеходна пътека пред училището.

А вътре в училището – водна стена, по която с ромолене се стича вода като планински ручей. Малки и големи рибки плуват в огромен аквариум, а коридорите са превърнати в галерия, от която ни гледат Левски, Ботев, Раковски, хайдути и поборници за свобода и българщина.

Алея на славата

И сега внимавайте – тази година всички дечица, във всички класни стаи ще дишат пречистен въздух. Без прах, с оптимална температура, здравословен. Това ще го правят специални устройства монтирани във всяка класна стая. За новостите в учебната програма няма да говорим. За тях трябва отделна статия. Ще кажем само, че и тук има изненади. И те са както винаги  за утвърждаване на здрава ценностна система, на българския дух и традиции.

Как става всичко това и защо го прави ръководството на училището ? Ето какво отговори директорът Цветелин Горанов: „Правя го защото ми е кеф. На мен ми доставя удоволствие  всичко това. В житейски план имам възможност да работя нещо друго, по-високо платено и с по-малко нерви. Но моята мечта винаги е била да бъда учител. Колкото и тривиално да звучи – това е моето призвание. Доставя ми удоволствие детската радост. Това е най-голямата благодарност за положения труд. Децата нямат търпение да тръгнат на училище, за да се грижат за птиците, да играят на двора и да бъдат в красивите си класни стаи”.

Беседка за отдих

Но това става и с много пари, питаме недоверчиво ние. И чуваме, че „НУ „Христо Ботев” разполага с толкова бюджет, с колкото и другите училища. Ние не сме по-богати от което и да било друго училище. Просто много от нещата се правят с приятели, с голямо желание и упоритост, със спечелени проекти. И най-важното – подкрепата на колегите и правилно определяне приоритетите на училището. Всичко това среща огромната подкрепа на родителите, с които работим заедно за всяко едно начинание. В рамките на бюджета, който ни е даден, се справяме и намираме пари за всичко”, казва Горанов.

Има и още новости, научаваме на тръгване. Тази учебна година четири млади учителки започват работа в НУ „Христо Ботев”.” Моята мотивация за работа тук, са децата, които много обичам. Към това прибавете невероятните колеги, добрите условия за работа и ръководство, което те подкрепя във всичко. Какво повече да искам ?” сподели Мариана Христова, класен ръководител на III „б” клас.

Мариана Христова

Наистина, какво повече, си казахме и ние напускайки училището. Повечето трябва да дойде от държавата и нейните местни органи. За да има повече училища като „Христо Ботев” в Плевен.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Хората с увреждания ще...

Публикувано от дек. - 20 - 2018

0 Коментари

За първи път плевенски...

Публикувано от май - 20 - 2019

0 Коментари

Планирани са близо 3...

Публикувано от ян. - 31 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.