• 15 . юли . 2019 - НАП ще си проверява системата от данни заради заплахата от хакерски атаки
 • 15 . юли . 2019 - Валидираха нова пощенска марка в Плевен
 • 15 . юли . 2019 - „Къщичката за книги“ в Червен бряг започна да просвещава още от първия си ден /СНИМКИ/
 • 15 . юли . 2019 - Предлага се въвеждането на частни здравноосигурителни фондове, които ще се конкурират с НЗОК
 • 15 . юли . 2019 - 45-годишен мъж и дете загинаха снощи в тежка катастрофа край Тотлебен

Читалище „Развитие“.

Плевенските читалища „Развитие“ и „Култура 2014“ остават без държавна субсидия. Това стана ясно от провелото се заседание през седмицата на 36-те читалища от общината. Те бяха представени от своите секретари или председатели. Поводът за събирането бе разпределението помежду им на 871 хил.лв държавна субсидия. Критериите за разпределение са въз основа на указания на Министерството на културата и отчетните доклади на самите читалища.

По данни на отдел „Култура“ УС на читалище „Развитие“ не е извършил задължителната съдебна пререгистрация съгласно изискванията на ЗНЧ /Закона за народните читалища/.  Същото се отнася и за читалище „Култура 2014“. Последното не е отчело и дейност през изминалата година. По тази причина на двете читалища се спира предоставянето на държавна субсидия. Освен това в районна прокуратура е подаден сигнал за закононарушения от страна на читалище „Развитие“. Извършват се и проверки във въпросните читалища от Агенция по финансов надзор.

Що се отнася до разпределението на общинската читалищна субсидия, която е в размер на 15 хил. лв., тя ще се дава по нови правила, на проектен принцип по подобие на културните проекти, информираха от отдел „Култура“.

Категории: Новини

Оставете коментар


НАП ще си проверява...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

„Къщичката за книги“ в...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

Предлага се въвеждането на...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

45-годишен мъж и дете...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.