• 20 . юли . 2019 - Марешки с писмо до Тръмп: Не притискайте България!
 • 20 . юли . 2019 - Алжир спечели Купата на африканските нации, сълзите останаха за Сенегал
 • 20 . юли . 2019 - Св. Илия — пророкът, когото Господ прибра жив на небето
 • 19 . юли . 2019 - Отиде си баскетболната легенда Цвятко Барчовски
 • 19 . юли . 2019 - Белгийски футбол клуб изхвърча от Европа заради тотаджийство

Източник-Община Плевен

Изменение на Плана за действие на общинските концесии в Община Плевен за периода 2018 – 2021 г., прие на днешното си заседание Общински съвет – Плевен. Промените касаят териториалния обхват на концесия в с. Гривица.

Планът за общинските концесии е приет от ОбС – Плевен с Решение №1089 от 30.08.2018г. в изпълнение на Закона за концесиите. В документа е определен обект за концесиониране „Извършване на търговска дейност в обект за отдих и развлечения в парк Гривица – с. Гривица“. За териториалния обхват на концесията е посочено, че тя включва част от парк-музей на площ от 41 277 кв.м., попадащ в поземлен имот – земеделска земя в землището на Гривица, местността „Нежовец“ с начин на трайно ползване: Обществен селищен парк, градина. В обхвата на частта попадат два плувни басейни с прилежащата им инфраструктура, язовир и терен за къмпинг. При направени проучвания е установено, че воден обект в обхвата на концесията и в южната част на имота не е отразен в кадастралната карта и не е класифициран по Закона за водите. В тази връзка от Община Плевен е изпратено запитване до Басейнова дирекция „Дунавски район“ и до Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“, за идентификацията на въпросния воден обект. В получения отговор се посочва, че е необходимо Общината да предприеме действия за изготвяне на проект за разделяне на имота с начин на трайно ползване „Обществен селищен парк“ на отделни имоти със съответните площ, скици-проект и т.н. В този проект трябва да се предоставят и технически характеристики на съществуващия воден обект, както и категоризацията му по Закона за устройство на територията и Закона за водите. Изготвеният проект трябва да се приеме от общинския експертен технически съвет. Заради продължителността на процедурата се счита за целесъобразно изваждане на територията, в която попада въпросният воден обект и намаляване обхвата на концесията. Това наложи и промените по плана, приети днес с 32 гласа „за“ от Общински съвет – Плевен.

Категории: Новини

Оставете коментар


Марешки с писмо до...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Алжир спечели Купата на...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

Св. Илия — пророкът,...

Публикувано на юли - 20 - 2019

0 Коментари

3-ти май – ден...

Публикувано от май - 3 - 2017

0 Коментари

Ученици от НУ „Христо...

Публикувано от юни - 3 - 2019

0 Коментари

АБВ с масирана битка...

Публикувано от юни - 18 - 2019

0 Коментари

Пирова победа на общинските...

Публикувано от мар. - 30 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.