• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Източник-Община Плевен

Изменение на Плана за действие на общинските концесии в Община Плевен за периода 2018 – 2021 г., прие на днешното си заседание Общински съвет – Плевен. Промените касаят териториалния обхват на концесия в с. Гривица.

Планът за общинските концесии е приет от ОбС – Плевен с Решение №1089 от 30.08.2018г. в изпълнение на Закона за концесиите. В документа е определен обект за концесиониране „Извършване на търговска дейност в обект за отдих и развлечения в парк Гривица – с. Гривица“. За териториалния обхват на концесията е посочено, че тя включва част от парк-музей на площ от 41 277 кв.м., попадащ в поземлен имот – земеделска земя в землището на Гривица, местността „Нежовец“ с начин на трайно ползване: Обществен селищен парк, градина. В обхвата на частта попадат два плувни басейни с прилежащата им инфраструктура, язовир и терен за къмпинг. При направени проучвания е установено, че воден обект в обхвата на концесията и в южната част на имота не е отразен в кадастралната карта и не е класифициран по Закона за водите. В тази връзка от Община Плевен е изпратено запитване до Басейнова дирекция „Дунавски район“ и до Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“, за идентификацията на въпросния воден обект. В получения отговор се посочва, че е необходимо Общината да предприеме действия за изготвяне на проект за разделяне на имота с начин на трайно ползване „Обществен селищен парк“ на отделни имоти със съответните площ, скици-проект и т.н. В този проект трябва да се предоставят и технически характеристики на съществуващия воден обект, както и категоризацията му по Закона за устройство на територията и Закона за водите. Изготвеният проект трябва да се приеме от общинския експертен технически съвет. Заради продължителността на процедурата се счита за целесъобразно изваждане на територията, в която попада въпросният воден обект и намаляване обхвата на концесията. Това наложи и промените по плана, приети днес с 32 гласа „за“ от Общински съвет – Плевен.

Категории: Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано от февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Референдум за избор на...

Публикувано от май - 29 - 2017

1 Коментар

Фонтаните и Водната каскада...

Публикувано от апр. - 22 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.