• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Източник-Община Плевен

Изменение на Плана за действие на общинските концесии в Община Плевен за периода 2018 – 2021 г., прие на днешното си заседание Общински съвет – Плевен. Промените касаят териториалния обхват на концесия в с. Гривица.

Планът за общинските концесии е приет от ОбС – Плевен с Решение №1089 от 30.08.2018г. в изпълнение на Закона за концесиите. В документа е определен обект за концесиониране „Извършване на търговска дейност в обект за отдих и развлечения в парк Гривица – с. Гривица“. За териториалния обхват на концесията е посочено, че тя включва част от парк-музей на площ от 41 277 кв.м., попадащ в поземлен имот – земеделска земя в землището на Гривица, местността „Нежовец“ с начин на трайно ползване: Обществен селищен парк, градина. В обхвата на частта попадат два плувни басейни с прилежащата им инфраструктура, язовир и терен за къмпинг. При направени проучвания е установено, че воден обект в обхвата на концесията и в южната част на имота не е отразен в кадастралната карта и не е класифициран по Закона за водите. В тази връзка от Община Плевен е изпратено запитване до Басейнова дирекция „Дунавски район“ и до Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“, за идентификацията на въпросния воден обект. В получения отговор се посочва, че е необходимо Общината да предприеме действия за изготвяне на проект за разделяне на имота с начин на трайно ползване „Обществен селищен парк“ на отделни имоти със съответните площ, скици-проект и т.н. В този проект трябва да се предоставят и технически характеристики на съществуващия воден обект, както и категоризацията му по Закона за устройство на територията и Закона за водите. Изготвеният проект трябва да се приеме от общинския експертен технически съвет. Заради продължителността на процедурата се счита за целесъобразно изваждане на територията, в която попада въпросният воден обект и намаляване обхвата на концесията. Това наложи и промените по плана, приети днес с 32 гласа „за“ от Общински съвет – Плевен.

Категории: Новини

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

България ще погине от...

Публикувано от май - 1 - 2017

0 Коментари

За пръв път –...

Публикувано от февр. - 3 - 2019

1 Коментар

РИК одобри образеца на...

Публикувано от мар. - 7 - 2017

0 Коментари

Георг Спартански : ...

Публикувано от юни - 5 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.