• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Това е посланието на кмета към новоизбраните депутати, гласи официалната информация от пресслужбата на Общината. От там са изпратили покана до деветимата новоизбрани народни представители за предвеликденска среща по проблемите на Плевен. Присъстваха петима народни избраници: Пламен Тачев и Владислав Николов от ГЕРБ, Васил Антонов и Стефан Бурджев от БСП и Велислава Кръстева от ДПС.

Кметът представи най-важните цели за Община Плевен – успешната реализация на стартиращите проекти по ОП „Региони в растеж” в направленията градска среда, интегриран транспорт и образователна инфраструктура на обща стойност близо 50 млн. лева; санирането на близо 50 жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност; изпълнението на проекта „Воден цикъл на Плевен и Долна Митрополия”.

Георг Спартански постави като първостепенен приоритет завършването на магистрала „Хемус. Очакванията към народните представители са за активно съдействие  относно  статута на Военното училище в Долна Митрополия, промяна собствеността на недостроената спортна зала от държавна в общинска и изграждане на съвременен Експо център, от какъвто градът има огромна необходимост. Същата процедура се отнася и за част от базата на бившата военна школа, където може да бъде разкрито ново висше учебно заведение, както и с бившата Ветеринарна клиника, която се планира да бъде превърната в постоянен приют за кучета, за съдбата на АГ-клиниката в жк „Дружба”, която също е държавна собственост.

Належащо е разрешаването на въпроси като ремонта на стадиона, за който Община Плевен има проект по всички европейски стандарти, доизграждането на Многофункционална спортна зала, строителството на лекоатлетическо игрище на открито, за които местната администрация очаква финансиране от страна на Правителството, посочи още кметът. Той изтъкна и други сериозни проблеми – липсата на обвързаност между професионалното образование и нуждите на бизнеса, водещо до липса на квалифицирана работна ръка за настоящи и потенциални инвеститори, а също и необходимостта от законодателни промени, позволяващи образователната инфраструктура с отпаднала необходимост да може да се използва за бизнес цели.

Не на последно място кметът се обърна към депутатите за съдействие при осъществяване програмата за честване на 140-годишнината от Плевенската епопея, което ще се състои под патронажа на Президента Румен Радев. За достойно отбелязване на юбилея Община Плевен също очаква финансова подкрепа от Правителството. Средствата са необходими за ремонта на редица знакови исторически обекти и паметници като Панорама „Плевенска епопея”, Скобелевия парк, параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”, къща музей „Цар Александър II”, трите паметника на входовете на Плевен и редица други.

Поставяме си високи цели, но такива са очакванията на нашите съграждани, защото седмият по големина град в България заслужава да има по-добра визия и шансове за развитие, категоричен е Георг Спартански.

Категории: Новини

7 коментара са публикувани.

 1. Пачи каза:

  Бла бла бла. Все едни и същи глупости слушаме още от времето на Румен Петков. Алабализми за глупците. А Плевен е намалял наполовина заради “ успешното “ му управление

 2. Комарницки каза:

  Тоя луковитски „ментор“ докога ще баламосва плевенчани? Такъв крадлив и хамелеонски управник Плевен не е имал от създаването си като селище! Той разруши Плевен с 18-годишното си престъпно пребиваване във властта, а сега прави молебени и приканва негови подобия да творят чудеса! Единственото стойностно негово дело ще е да се измете от това управление, унищожаващо необратимо Плевен!

 3. Гражданин каза:

  Много добре казано :“… седмият по големина град в България заслужава …“ Какво?!? В момента има прекалено много действащи политици от Плевен. Като започнем от г-жа Ц.Цачева, г-н И.Московски,…. т.н. Какво направиха Те за седмия по големина град??? Едно нищо…толкова години! Нека се гордеят с успехите си и с големия си принос за града, от който са тръгнали. Нека гледат с гордост в очите близки и роднини, и се величаят с мизерията, в която са ни поставили.

  • Мата Хари каза:

   Те и плевенчани имат очаквания от кмета-фотомодел, ама има да си чакат. Искал съдействие от правителството?! Докато този ни е кмет от никое правителство никакво съдействие няма до получим! По толкова поводи стана ясно вече… Тегне като прокоба над града! Да си обира боклуците, дето паразитират и ги събират от 10-15 години по стаите в общината със Зеленогорски и да се разкара завинаги!

 4. пиян депутатин каза:

  Какво очаквате от политическата измет на Плевен? Да ви решат проблемите ли? Та те са генератора на тези проблеми и работят срещу вас! Те са вашите палачи!

 5. плевенчанин с билет за МАНХАТЪН каза:

  Напускам тоя обречен град Плевен, управляван от крадливи палячовци и не искам да си спомням повече нищо за проваления ми живот! Все се надявам, че каквито и бъднини да ме очакват, ще бъдат много по-нормални и поносими от това фиаско, което преживях в Плевен, благодарение на алчните и неморални аутсайдери, които тотално ликвидираха нашия град! Проклети да сте, крадци ненаситни!

 6. Гражданин каза:

  Всеки ден се разминавам с Кмета, по Центъра на Плевен. За мое или негово щастие и двамата работим на Центъра. Гледах го как участва в откриването на втората част на Каскадата. Искаше ми се да го попитам. Какво Ви радва г-н Кмете, като никой гражданин или гост на града, няма къде да седне, за да се полюбува на един от емблематичните символи на гр.Плевен?!? Или да постои прав, ако пуши да дръпне една на бързо и да бяга, защото го болят краката да стои прав?!?

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Поканени сте !

Публикувано от мар. - 2 - 2017

0 Коментари

МВР празнува

Публикувано от юли - 4 - 2017

0 Коментари

Днес в училище „Интелект“...

Публикувано от февр. - 15 - 2018

0 Коментари

Блок в „Сторгозия“ пълен...

Публикувано от апр. - 22 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.