• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

В плевенска област ще бъдат осигурени 377 избирателни секции за желаещите да гласуват на 26 май 2019 год. за избор на 17 български евродепутати. Най-голям брой секции ще има в община Плевен – 163, следвани от община Червен бряг – 39 и община Долна Митрополия – 33. Най-малък брой избирателни секции ще има в общините Пордим и Искър – по 10. В останалите общини от плевенска област техният брой е както следва: Левски – 31, Долни Дъбник – 21, Гулянци – 20, Кнежа и Никопол – 17, Белене – 16.

Как отделните общини отразяват в интернет предстоящите избори ? За целта направихме бърз преглед на техните интернет страници, където открихме следните любопитни факти.

Кметицата на община Левски първа е издала заповед за броя на изборните секции в общината. Нейната заповед е от 23.03.2019 г. Последен със заповед за броя на секциите е кметът на община Искър – 05.04.2019 год. Това е последният срок, който ЦИК е определила като задължение на кметовете да образуват със заповед броя на избирателните секции на територията на общината и да изпратят заповедта си в ТЗ на ГРАО по места.

В интернет страниците на всички общини има позиционирана секция „Избори“ или „Европейски избори 2019“, откъдето потребителите могат да черпят информация. Изключение прави община Долни Дъбник, където няма подобна секция, а информация за предстоящите евро избори може да се черпи от секция „Последни новини“.

Две общини – Искър и Кнежа, са качили на своите страници и хронограмата на ЦИК, откъдето всеки потребител може да направи справка за сроковете относно регистрации, списъци, решения и др.

В интернет страницата на община Плевен има секция „Избори за Европейски парламент 2019“, но вътре не открихме заповед на кмета, с която се определя броя на секциите в общината. Има съобщение с подробни указания за срокове, списъци, заявления и справки. В момента на нашата справка се оказа, че не работи и интернет страницата на ГД „ГРАО“, чиито адрес /www.grao.bg/electons/ е публикуван във въпросното съобщение.

За желаещите да следят указанията на ЦИК във връзка с евроизборите могат да правят това на адрес https://www.cik.bg/, където е публикувана и холограмата по дати и срокове.Категории: Новини

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Народ, който разчита за...

Публикувано от февр. - 21 - 2019

2 коментара

Ромски деца от Бохот...

Публикувано от окт. - 17 - 2017

0 Коментари

44 323 безплатни годишни...

Публикувано от ян. - 17 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.