• 16 . юли . 2019 - Софийският университет обяви второто си класиране за кандидат-студенти
 • 16 . юли . 2019 - Търсят наемател на Летния театър
 • 16 . юли . 2019 - Готвената промяна на НЗОК означава фалит на болници, по-ниско качество и по-скъпи услуги, според проф. Вучева
 • 16 . юли . 2019 - Хванаха мъж от Рупци да краде ток от мазето на комшиите
 • 16 . юли . 2019 - Засякоха „Мерцедес“ без регистрация из града

Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ стартира в Плевен. Откриването ще бъде на 21.02.2019 г., четвъртък, от 13.30 часа, в зала „Катя Попова“. Ще присъстват ученици 6 и 7 клас от плевенски училища, които ще участват в състезание-игра „Стани безопасен с I&G“. Те ще са разпределени в отбори и по регламент ще имат право на жокер „обади се на приятел“. Очаква се събитието в „Катя Попова“ да е емоционално и атрактивно за децата.

Самата олимпиада по пътна безопасност ще протече в два кръга, които ще се проведат в следващите месеци. В първия кръг ще вземат участие всички записали се ученици от трети и седми клас. Учениците от седми клас ще попълнят онлайн тест от 12 въпроса. Най-добрите четиристотин деца ще продължат във втори кръг, след който най-добрите 50 деца ще получат безплатно обучение по управление на картинг. Учениците от трети клас ще попълнят тестове от десет въпроса на хартия. Най-добрите 200 ще участват във втория кръг. Най добрите 50 деца от втория кръг ще получат награди.

Община Плевен подкрепя възпитаването на безопасно поведение от най-ранна възраст и се включи в инициативата на Института за пътна безопасност. Тя ще даде възможност за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията за отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата. Възпитаването на безопасно поведение по нашите пътища още от най-ранна възраст е възможност да ограничим пътнотранспортния травматизъм в нашето общество. Институтът за пътна безопасност инициира провеждане на олимпиада по БДП, следвайки философията на живота, комбинираща в балансирано цяло сигурността, волята и уменията. Съчетавайки спортното начало с културата на безопасно придвижване чрез образованието, търсейки да създаде начин на живот, основаващ се на добрия пример и уважението към всички участници в движението по нашите пътища.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Спартак остана на крачка...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

Обновен кът за работа...

Публикувано от окт. - 11 - 2017

0 Коментари

Фотофакти

Публикувано от окт. - 3 - 2017

0 Коментари

Хванаха 17-годишен без книжка...

Публикувано от апр. - 23 - 2019

0 Коментари

Община Червен бряг завършва...

Публикувано от юли - 11 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.