• 13 . Дек. . 2018 - Вреди ли телефонът на здравето ни и до колко?
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 души излязоха на протест в село Чомаковци. Следва блокиране на ж.п. линията ако не се намери решение на проблема.
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 000 българи са получили подкрепа от ОПРЧР
 • 27 . Ное. . 2018 - Предимствата на програма Еразъм+
 • 27 . Ное. . 2018 - ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОРГАНИЗИРА КРЪГЛА МАСА ПО ПРОБЛЕМИТЕ И ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА

Храмовете са в очакване на благодатния огън, който на Велика събота на Божи гроб пада от небето в ръцете на Йерусалимския патриарх. Тайнството на това чудо е неразгадано и до днес въпреки усилията на много учени от цял свят. За милионите вярващи огънят е небесно чудо. Ако Благодатния огън не слезе на Велика събота, това ще е последния ден на човечеството. В България Благодатния огън ще бъде донесен на Летище София между 19 и 21 часа. Твърди се, че огънят в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря. От там ще бъде предаден на всички храмове в страната. Начело на българската православна делегация, която ще го донесе е митрополит Киприан.  Негово светейшество българският патриарх Неофит ще оглави Празничното богослужение за Възкресение Христово в храма „Свети Александър Невски”. Той ще бъде посрещнат тържествено около час преди полунощ с празнично биене на камбаните. Службата ще започне в 23:30 часа. Минути след това от синодалния параклис в патриаршеския храм ще бъде донесен Благодатния огън, който няколко часа по-рано ще пристигне от Божи Гроб. В полунощ патриарх Неофит ще поздрави миряните с „Христос воскресе” от специално издигната платформа пред катедралата и ще отправи своето Пасхално приветствие към българския народ.

Категории: Новини

Оставете коментар


Вреди ли телефонът на...

Публикувано на Дек. - 13 - 2018

0 Коментари

Над 200 души излязоха...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

87 коментара

Над 200 000 българи...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

0 Коментари

Промяна в собствеността на...

Публикувано от юли - 11 - 2018

1 Коментар

Все по-малко бебета се...

Публикувано от ян. - 22 - 2018

0 Коментари

На 29-ти ноември в...

Публикувано от Ное. - 28 - 2017

0 Коментари

На Благовец – блага...

Публикувано от мар. - 25 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.