• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Източник-Плевен прес

Местната власт, основавайки се на Закона за публични финанси, организира публично обсъждане на бюджета на община Плевен за настъпилата вече 2019 година. Проектобюджетът бе представен от зам.-кмета по финанси Милен Яков, като сред присъстващите бе отчетена трудната му достъпност на сайта на общината.

“При формиране на бюджета са отчетени събираемостта на приходите и достигнатите нива на разходност”-оповести в началото на своето съобщение Яков.Планираният бюджет е на обща стойност 102 912 525 лв. . Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година за  Община Плевен са предвидени средства в размер на 60 787 411 лева, като останалите около 40 милиони са местни приходи. Техният основен произход  е  данъчно облагане върху имущество, недвижим имот или превозно средство.

В раздел „Трансфери от/за бюджетни/извънбюджетни сметки” се планират средствата за съфинансиране на дейностите на ДКТ „Иван Радоев” и „Плевенска филхармония”, както и собствения принос в реализирането на проекти по Оперативните програми на Европейски съюз. Общият размер на тези трансфери е /-/ 10 814 199 лева.Увеличението е във връзка със стартирал проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”.

При разбиване на средствата по раздели, разбираме че предвидените финанси за делегираните от държавата дейности за 2019, са в следното разпределение:

 • Общинска администрация – 3 142 200 лева;
 • Отбрана и сигурност – 292 140 лева;
 • Образование – 42 264 559 лева;
 • Здравеопазване – 4 404 193 лева;
 • Социални грижи – 2 669 488 лева;
 • Култура – 2 963 131 лева.

От капиталовите разходи такива са предвидени за ремонт на Автогара „Плевен” и ремонт на пл. „Свобода” и пешеходната зона на ул. „Васил Левски” от пл. „Свобода” до пл. „Стефан Станболов” . Те ще бъдат финансирани по Решение на Общински съвет – Плевен чрез инвестиционен кредит от „Регионален фонд за градски развитие”. През 2019 година ще продължи изграждането на видеонаблюдение в Община Плевен.

В последвалия дебат след представянето на бюджета, изникнаха доста важни въпроси. Например за ремонт на улица “Патриарх Евтимий“. За такъв се говори от години, но последвал резултат няма. Това заяви представител на местен комитет на живущите на тази улица. На неговия въпрос отговори главният инженер Владислав Иванов, според когото един ремонт на уличката би бил доста тежък, тъй като тя е павирана. По тази причина такъв на този етап не се предвижда.

Бяха засегнати и инфраструктурните проблеми на малките населени места. Според техен представител, парите отделяни за ремонт и поддръжка на пътищата са неестествено разпределени-на някои места не достигат, докато на други са в излишък.

На предстоящото заседание на общинския съвет се очаква по-задълбоченото разискване на въпроса с финансовите параметри на бюджета.

Категории: Новини

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Академик Георги Марков за...

Публикувано от сеп. - 21 - 2018

0 Коментари

„Паяците“ започнаха работа.

Публикувано от мар. - 13 - 2017

0 Коментари

Марешки с писмо до...

Публикувано от юли - 20 - 2019

0 Коментари

ПК по образование и...

Публикувано от мар. - 26 - 2018

0 Коментари

К. Костадинов: Европа има...

Публикувано от апр. - 10 - 2019

1 Коментар

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.