• 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери
 • 20 . май . 2019 - Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски
 • 20 . май . 2019 - Започна третото издание на националния конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова“
 • 19 . май . 2019 - Партизан (Червен бряг) се бори за по-високо класиране в Козлодуй

На 15-ти февруари т.г. в деловодството на Общински съвет – Плевен е внесено възражение срещу предлаганото кръщаване на плевенска улица на името на проф. Михаил Грънчаров. Възражението е отправено до председателя на ОбС – Мартин Митев, до председателката на Комисията по култура – Петя Василева и председателя на Комисията по общинска собственост – Пенчо Дреновски.

Възражението е направено от Венцислав Гергов, н.с. I степен, бивш музеен работник, понастоящем пенсионер. В него се казва следното:

„Възразявам срещу така направеното предложение поради неговата спорна юридическа и професионална същност. Проф. Михаил Грънчаров няма чисто съдебно минало. Спорни са и неговите научни разработки от страна на историци, музейни работници и служители в РИМ и ВИМ – Плевен. Притежавам необходимите документи, които доказват горното твърдение. Бих желал да бъда изслушан от вас по казуса, както и да представя необходимите доказателства по него“.

Припомняме, че проф. Грънчаров е бил дългогодишен директор на РИМ в Плевен. От Сдружението на музеите, които са автори на предложението за кръщаване на плевенска улица на името на професора, се аргументират с многото научни разработки и издадени книги на проф. Грънчаров. Между тях е и „История на Плевен“, издадена от РИМ през 2001 год. Проф. Михаил Грънчаров е почетен гражданин на Плевен от 2008 година.

Какво становище ще вземат общинските съветници – членове на двете комисии, предстои да разберем от техните заседания през следващата седмица.

Категории: Култура, Новини

2 коментара са публикувани.

 1. Жоро Попов каза:

  Уважаеми господа,след като прочетох внимателно текста на господин Гергов, когото познавам от години като изключителен професионалист в областта си. След като се запознах с делата на господин Грънчаров, аз лично смятам, че те са недостатъчни за да получи това голямо отличие.Тази книга,кой я е инпектирал и доказал, че в нея няма преписи от други автори и истинността на съдържанието и? Може ли една недоказана книга да е достатъчна за такава чест, а и при положение, че г-н

 2. Жоро Попов каза:

  Уважаеми господа,след като прочетох внимателно текста на господин Гергов, когото познавам от години като изключителен професионалист в областта си. След като се запознах с делата на господин Грънчаров и написанат от него квига, аз лично смятам, че те са недостатъчни за да получи това голямо отличие.Тази книга,кой я е инпектирал и доказал, че в нея няма преписи от други автори и истинността на съдържанието и? Може ли една недоказана книга да е достатъчна за такава чест, а и при положение, че г-н Гергов представя документи за злоупотреби на господин Грънчаров? Преди да се даде такава почест, то не е ли необходимо, първо да се инпектират всички доказателства, че книгата е чисто авторска и останалите заслуги са достатъчни за честта,която е оказана преди години на господина и още повече за преименуване на която и да е улица в Плевен?

Оставете коментар


За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Триумф за момчетата на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Започна третото издание на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Партизан (Червен бряг) се...

Публикувано на май - 19 - 2019

0 Коментари

Още за „Хуфу“ ЕООД

Публикувано от сеп. - 13 - 2017

1 Коментар

При съдействие на „служител...

Публикувано от апр. - 22 - 2019

0 Коментари

Жребия на ЦИК: ГЕРБ...

Публикувано от апр. - 24 - 2019

0 Коментари

Пламен Тачев към кмета:...

Публикувано от апр. - 14 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.