• 21 . мар. . 2019 - Предизборни игри с неудобните кметове
 • 21 . мар. . 2019 - Образователната комисия заседава идния вторник. Вижте какво ще се обсъжда
 • 21 . мар. . 2019 - Доброволци и екипи вдъхновяваха жителите на град Левски в Международния ден на щастието
 • 21 . мар. . 2019 - Хале горя на ул. „Г.М. Димитров“
 • 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско

На 15-ти февруари т.г. в деловодството на Общински съвет – Плевен е внесено възражение срещу предлаганото кръщаване на плевенска улица на името на проф. Михаил Грънчаров. Възражението е отправено до председателя на ОбС – Мартин Митев, до председателката на Комисията по култура – Петя Василева и председателя на Комисията по общинска собственост – Пенчо Дреновски.

Възражението е направено от Венцислав Гергов, н.с. I степен, бивш музеен работник, понастоящем пенсионер. В него се казва следното:

„Възразявам срещу така направеното предложение поради неговата спорна юридическа и професионална същност. Проф. Михаил Грънчаров няма чисто съдебно минало. Спорни са и неговите научни разработки от страна на историци, музейни работници и служители в РИМ и ВИМ – Плевен. Притежавам необходимите документи, които доказват горното твърдение. Бих желал да бъда изслушан от вас по казуса, както и да представя необходимите доказателства по него“.

Припомняме, че проф. Грънчаров е бил дългогодишен директор на РИМ в Плевен. От Сдружението на музеите, които са автори на предложението за кръщаване на плевенска улица на името на професора, се аргументират с многото научни разработки и издадени книги на проф. Грънчаров. Между тях е и „История на Плевен“, издадена от РИМ през 2001 год. Проф. Михаил Грънчаров е почетен гражданин на Плевен от 2008 година.

Какво становище ще вземат общинските съветници – членове на двете комисии, предстои да разберем от техните заседания през следващата седмица.

Категории: Култура, Новини

2 коментара са публикувани.

 1. Жоро Попов каза:

  Уважаеми господа,след като прочетох внимателно текста на господин Гергов, когото познавам от години като изключителен професионалист в областта си. След като се запознах с делата на господин Грънчаров, аз лично смятам, че те са недостатъчни за да получи това голямо отличие.Тази книга,кой я е инпектирал и доказал, че в нея няма преписи от други автори и истинността на съдържанието и? Може ли една недоказана книга да е достатъчна за такава чест, а и при положение, че г-н

 2. Жоро Попов каза:

  Уважаеми господа,след като прочетох внимателно текста на господин Гергов, когото познавам от години като изключителен професионалист в областта си. След като се запознах с делата на господин Грънчаров и написанат от него квига, аз лично смятам, че те са недостатъчни за да получи това голямо отличие.Тази книга,кой я е инпектирал и доказал, че в нея няма преписи от други автори и истинността на съдържанието и? Може ли една недоказана книга да е достатъчна за такава чест, а и при положение, че г-н Гергов представя документи за злоупотреби на господин Грънчаров? Преди да се даде такава почест, то не е ли необходимо, първо да се инпектират всички доказателства, че книгата е чисто авторска и останалите заслуги са достатъчни за честта,която е оказана преди години на господина и още повече за преименуване на която и да е улица в Плевен?

Оставете коментар


Максим Бехар: Процедурата е...

Публикувано от юни - 12 - 2018

1 Коментар

В събота – флашмоб...

Публикувано от сеп. - 15 - 2017

1 Коментар

От 14 човека зависи...

Публикувано от юли - 1 - 2018

1 Коментар

Милионери – водачи на...

Публикувано от мар. - 13 - 2017

5 коментара

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.