понеделник , декември 9 2019
Начало | Новини | Все повече плевенчани купуват книги

Все повече плевенчани купуват книги

Тази година продажбите на книги бележат ръст, според работещи в плевенските книжарници. Въпреки че продажбите не са стигнали нивата си от предни години, все пак се забелязва известно оживление на книжния пазар. Все повече плевенчани си купуват книги и това е добра новина споделя Лиляна Вачева от централна плевенска книжарница. Според нея най-много се купува художествена литература, като преобладават българските автори. Ръст бележат и продажбите на детски  книжки.
Проучването на Евростат, според което повече от половината българи не четат книги, учудва работещите в плевенските книжарници. То се разминава с факта за увеличен поток от купуващи книги хора, особено по време на Деня на будителите.
Увеличава се броя и на младите хора, които си купуват книги, споделя Вачева. Това са предимно фентъзи и крими четива. Възрастните търсят художествена литература или бизнес справочници. Честа практика напоследък е купуването на книги за подарък по различни поводи, отбелязват книжарите. За предстоящите коледни и новогодишни празници плевенските книжарници ще бъдат заредени както с художествена литература, така и с календари и книги – сувенири, информират от там.

Прочетете също

Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов

Източник- webcafe.com Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *