• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

По данни на БНБ за първите два месеца на настоящата година българите в чужбина са изпратили у нас 135.3 млн. евро, което е с 2 млн. евро повече за същия период на миналата година. Само за месец февруари тази година изпратените евра са 70.3 млн. Сумата е с 1 млн. евро по-висока спрямо същия месец на изминалата година. Тогава сънародниците ни зад граница са изпратили 69.4 млн. евро, по данни на Новини Лондон.

За 12-месечния период февруари 2016 година – 2017 година, сумата възлиза на 870.5 млн. евро, или средно по 72.54 млн. евро на месец.

Общата стойност на паричните трансфери от чужбина към България навярно е доста по-висока. Причина за това е методологията на БНБ, която включва данни само за банковите парични преводи за суми надхвърлящи 2500 евро. Така реално нито трансферите под този праг, нито сумите внасяни на ръка, не влизат в общата статистика. Според различни експертни мнения, общата сума, която пращат българите от чужбина, варира между 2 и 3 мрд. евро годишно.

Категории: Новини

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.