• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Знаете ли какво е туч ? Лято желязо, чугун. В преносен смисъл – нещо много тежко и масивно. Нещо като депутат. Тежи от власт и е масивен като плевенска пейка. За справка – погледнете пейките пред театъра. За нищо не стават, ама тежат.

А сега погледнете бургаските пейки. И те тежат. И са масивни. Ама стават за сядане. И не само за сядане – ами да почете човек, да се позамисли, че и почит да отдаде на Христо Фотев и Петя Дубарова.

Ей това е разликата между пейка и туч. Едното е поезия, одухотвореност, почит. Другото е – чугун ! Чугун вместо мозък.

В Бургас явно тучовете са по-малко. В Плевен – дал Господ. Че и мераци за Европа имат. Даже и цветя на Кирил и Методий поднасят.

 А в неделя  им поднесете отново властта на тепсия. На авторите на плевенските пейки и техните помагачи. Но тогава да не сте посмели да мрънкате срещу тучовете пред театъра. На вас театър не ви трябва – трябват ви тучове !

А честит ви празник 24-ти май !

Категории: Общество

Оставете коментар


 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.