• 25 . юни . 2019 - Списък на плевенските съдии в професионалния футбол този сезон
 • 25 . юни . 2019 - Важно за търговците: Някои имат още 6 дни за смяна на касовия апарат
 • 25 . юни . 2019 - Осуетиха опит за отвличане в Каменец, извършителите са цяла група
 • 25 . юни . 2019 - Процедура за избор на съдебни заседатели ще бъде открита на сесия на Общинския съвет
 • 25 . юни . 2019 - Р.Радев: В България трябва да преминем от количествен към качествен живот

Това заяви Корнелия Нинова на предизборната среща с плевенчани провела се в салона на читалище „Съгласие”. Срещата започна с музикални изпълнения на певицата Мариана Попова и фолклорна група от читалище „Асен Златаров” в с. Сохаче. Водещ на тържеството бе актьорът Веселин Плачков.

Корнелия Нинова бе придружавана от водача на листата на „БСП  за България” – Елена Йончева, кандидатите за евродепутати проф. Румен Гечев и Иво Христов, както и зам. председателят на парламентарната група на БСП – Крум Зарков. Присъстваха и областните, и общински лидери на БСП – Плевен. В словото си към присъстващите председателят на БСП Корнелия Нинова заяви:

Ние няма да бъдем част от статуквото. Ние ще бъдем промяната. Нашият политически опонент разделя народа ни и си служи със страхове, плаши. Алтернативата на това е обединение и смелост. Ние сме на страната на обединението,  на всички умни, почтени, работещи българи, които милеят за България. И на страната на смелостта, за да ви поведем по този път на промяната. Ако и вие сте на тази страна нека заедно на 26-ти май, с номер 18 на интегралната бюлетина да направим първата стъпка на тази промяна. Знам, че ще я имаме, знам, че ще победим.

ГЕРБ употребяват страховете, за да бетонират себе си, да бетонират статуквото. Плашат хората, за да продължат по старому. Да съсипват настоящето ни, но да крадат и бъдещето ни. Ето защо именно в Плевен, и пред вас призовавам за смелост. За смелост всеки да излезе, да си даде гласа за промяната защото тя е възможна. Възможна е социална Европа, възможна е минимална европейска заплата и минимална европейска пенсия, възможна е младежката гаранция, възможна е програмата Еразъм +. Възможно е да има правила за нормален бизнес, а не големите и приближените на властта да съсипват малките. Възможно е земеделците спокойно да отглеждат плодове и зеленчуци, а не големите в бранша да прибират всички субсидии.

Тези дни премиера предупреди за аферата Костинброд. Даже каза и деня – четвъртък. Днес сме четвъртък. И днес я пуснаха аферата – социологическата. Тази, която внушава, че ГЕРБ не само са наваксали разликата, но са ни изпреварили с 4 %. До там стигна опита им да се манипулира общественото мнение,  да се каже, че „апартаментгейт” е донесло повече гласове за ГЕРБ отколкото загуба. Скъпи българи, нека не позволяваме толкова да подценяват разума и мъдростта на народа. Днес 4-5 социологически агенции  като по даден знак излязоха с резултати, че ГЕРБ води. Това е част от подготовката за фалшифициране на изборите и подмяна на вота. Не вярвайте на нито дума от това. БСП водим в момента с 2 %. Вярвам във вашия разум и във вашето желание  това да продължи така и на 26-ти да се изрази по най-демократичния начин, по който може. С отиване до урните и гласуване с номер 18 в интегралната бюлетина.Пожелавам на всички смелост, сили, активност. Идете и гласувайте. За себе си, за децата си, за внуците си. За България и за Европа, обърна се Корнелия Нинова към множеството в салона.

Иво Христов поздрави плевенчани и им каза, че придворната социология разпространява информация, че ГЕРБ вече изпреварва БСП с няколко процента. Не вярвайте на това, обърна се Христов към присъстващите. Обикаляхме цяла България – българите разбират, че само със солидарни усилия може да решим проблемите си. Няма по-голяма подигравка от това – на 24 май да празнуваме просветата и науката, а на 26 май да победи невежеството, заяви Иво Христов. Затова гласувайте с бюлетина № 18.

Кандидатът за евродепутат Румен Гечев изтъкна, че управляващите са отбелязали пълен провал за 10 години.” Нашият отбор е силен. Ние имаме нужда от патриоти – от хора, които имат аргументи, за да защитят националния интерес и за да променим Европа”.

Крум Зарков: „Вършите един исторически акт, затова гласувайте гордо. Да не позволяваме ГЕРБ да продължи с проваленото си управление”. Той призова хората да помислят какво ще се случи, ако ГЕРБ победят, а по неговото мнение те ще интерпретират тази победа като амнистия за всичко, направено досега, и като празен чек за следващите години. „Искахме да не изпращаме нашите роднини в Европа, а тя да дойде в България. България ще живее. На 26 май гласувайте, за да живеем и ние в България, обърна се Зарков към присъстващите. В своето слово Елена Йончева заяви: БСП ще победи, България ще победи, защото нашата кауза е справедлива. Ще победим защото бандата на Борисов се разпада. Това се вижда не само в България, но се вижда в Лондон, Рим, Брюксел и Париж. 11 млрд. евро е грабежа в България според Световната банка. Кражбите са от инфраструктурните проекти – пътища, магистрали, огради. 200 млн. лева са дадени за ограда, половината са откраднати. Вижте какво стана във Варна. 113 млн. дадени за булевард, който се срути. В същото време на нас не ни разрешават да направим проверка в европейска независима лаборатория на качеството на асфалта, с който се правят магистралите. Това не е корупция, това е грабеж ! И ние ще се борим срещу този грабеж и срещу това управление. Още повече, че единствената причина да не сме диктатура – е нашето членство в ЕС. С помощта и на ЕС ще променим статуквото в момента, за което трябва да гласуваме с бюлетина номер 18 на 26-ти май, прикани Елена Йончева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !           

Категории: Избори, Избори 2019

Оставете коментар


Списък на плевенските съдии...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Важно за търговците: Някои...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Осуетиха опит за отвличане...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Процедура за избор на...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Р.Радев: В България трябва...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Важна информация за хората...

Публикувано от апр. - 8 - 2019

0 Коментари

Ето я пълната листа...

Публикувано от апр. - 24 - 2019

0 Коментари

До 15 юни –...

Публикувано от май - 28 - 2019

0 Коментари

Откриха марихуана и амфетамин...

Публикувано от февр. - 18 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.