• 22 . ян. . 2019 - Основен футболист на Спартак аут до края на сезона
 • 22 . ян. . 2019 - В помощ на студента: Вече приемат документи за лятна ваканционна заетост на студенти в Германия
 • 22 . ян. . 2019 - В Чомаковци пак спират водата
 • 22 . ян. . 2019 - 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
 • 22 . ян. . 2019 - Национална откриваща среща по проект DANUBE FLOODPLAIN

Окръжният съд в Плевен даде ход на делото срещу Методи Петков – общински съветник от ДПС и шестима негови приятели, за които има внесен обвинителен акт от окръжна прокуратура. Всички са от село Буковлък и миналата година пребиха лицето Даниел Дереков, обвинявайки го, че крадял риба от частния язовир на Петков. Четиримата адвокати защитаващи правата на обвиняемия Петков и приятели, поискаха от съда да допусне съпругите им в залата. Съдът разреши, след което изслуша пледоариите на прокуратурата, адвокатите на обвиняемите и на пострадалия Даниел Дереков. Последният внесе молба да бъде конструиран като частен обвинител в съвместното разглеждане на наказателното дело. Дереков предяви и иск за парично обезщетение в размер на 300 хил. лв. Съдът реши размерът да бъде 200 лева и не прие гражданския иск за съвместно разглеждане в наказателното дело. На практика това означава ново дело, което да разгледа внесените обвинения. Адвокатката на Петков отказа коментар по решението на съда.
Според присъствали в залата адвокати, решението на съда е правилно, тъй като Дереков не се е отказал да бъде частен обвинител по чл. 325 от НПК.
В залата не бяха допуснати камери въпреки, че към делото има голям обществен интерес. Пострадалият Дереков заяви огорчението си от поведението на Петков и компания.

Той заяви пред журналисти, че Петков и компания са се държали нагло в залата, правели са му разни знаци и са демонстрирали самочувствие. Въпреки това няма да оттегли иска си и ще води дела. Заяви, че ще прави това и заради смъртта на приятеля си, който е бил с него в деня на побоя и е починал 40 дни след това от преживения стрес.
Защитата на Дереков е поета от адвокат Марковски, който поради служебен ангажимент не присъства лично. Дереков заяви, че на следващото дело Марковски ще присъства. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов, който е замесен в корупционни схеми с Методи Петков.

Категории: Новини

Оставете коментар


В помощ на студента:...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

В Чомаковци пак спират...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

10 дни за ползване...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

Великденската трапеза – с...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

Спешна среща между министър...

Публикувано от мар. - 13 - 2017

1 Коментар

Екологична бомба цъка край...

Публикувано от сеп. - 20 - 2018

0 Коментари

Положението с водата в...

Публикувано от юли - 11 - 2018

0 Коментари

Изложба на гоблени в...

Публикувано от апр. - 20 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.