• 21 . окт. . 2018 - Кой преби дядо Георги от Славяново ?
 • 21 . окт. . 2018 - Спрете да зареждате в „Лукойл“ от 20.10 до 30.10. призовават във Фейсбук
 • 15 . окт. . 2018 - Мартин Митев: От днешното решение на извънредната сесия ползата за плевенчани ще е индиректна
 • 15 . окт. . 2018 - Извънредна сесия одобри кандидатстване с проект за 3 млн. лева
 • 15 . окт. . 2018 - Минута мълчание в памет на актьора Христо Домусчиев

Безплатно изследване за кръвна захар. Снимка – пресцентър ОбС.

За шеста поредна година в Плевен се провеждат инициативи свързани със Световния ден за борба с диабета. Техен организатор е Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „д-р Георги Странски“ и Сдружение „Диабет“. Част от тези иницативи са безплатните изследвания на кръвната захар.
Те започнаха в Плевен като част от мащабна кампания по повод 14-ти ноември, Световния ден за борба с диабета. Нейни организатори са Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „д-р Георги Странски“ и Сдружение „Диабет“, които през целия месец ноември организират безплатни изследвания, благотворителни концерти и специализирани обучения.

80 човека са направили изследвания на кръвната си захар през първия ден на кампанията, разказва Даниела Илиева – председател на Сдружение „Диабет“ – Плевен. В актовата зала на общината днес от 9.00 до 10.30 ч. , информира Илиева. Тя съобщи тревожния факт, че все повече стават диабетно болните в ранна възраст – деца и младежи. Самата тя е диагностицирана преди 40 години с диабет и от тогава до сега се бори с болестта. Ето защо се е
посветила изцяло на обученията, които помагат на болните и техните близки да се научат как да живеят с диабета и да му се противопоставят.

Това е и основната цел на кампанията – информираност на болни и техните близки за справяне със ситуацията и умение да живееш пълноценно въпреки диабета.

На 9-ти, 10-ти и 13-ти ноември в Клиниката по ендокринология ще се организират прегледи както на лежащо болни, така и на желаещите да се прегледат граждани. Целта е да се обхванат колкото се може повече болни, както и застрашените от това заболяване. Само така превенцията срещу коварната болест може да бъде успешна, категорични са специалистите.

А на 20-ти ноември в Областна администрация ще има отново безплатно изследване за кръвна захар. Всички инициативи свързани с диабета преминават под патронажа на председателя на Общинския съвет – Мартин Митев.

Категории: Новини

Оставете коментар


Кой преби дядо Георги...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Спрете да зареждате в...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Мартин Митев: От днешното...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Минута мълчание в памет...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Фондация „Плевен“ все още...

Публикувано от юни - 19 - 2018

4 коментара

Плевен – с най-опасните...

Публикувано от окт. - 28 - 2017

0 Коментари

Великден – между постите...

Публикувано от апр. - 13 - 2017

0 Коментари

Артисти на простор

Публикувано от сеп. - 29 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.