• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.


Творителница О`Писменехъ, създадена от художника Диян Павлов – Джими, вече официално е Арт център 3 – Плевен. Откриването на обновеното пространство за култура и изкуство стана с водосвет в присъствието на много гости и приятели, както и с представяне на първа изложба – на художника калиграф Маргарита Иванова. За да пожелаят успех на новата галерия на откриването присъстваха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански и заместникът му Милен Яков, много приятели и хора на изкуството. Успех на галерията пожела  и общинският съветник Николай Николов Маринов.

„За мен това е един много вълнуващ ден. Ако се огледате наоколо ще видите частици от 25-годишното ми присъствие в това място, което  започнах да облагородявам, за да реализирам една моя идея. Така се роди Творителница о`Писменехъ. Това е мястото, където по занимателен, атрактивен, но и по образователен начин разказвам за възникването на писмеността в глобален аспект. Всичко това се посещава от много хора, от ученици и туристи. Благодарен съм за жеста на  Община Плевен, които  забелязаха това мое творение и ми протегнаха ръка”, каза при откриването на галерията Диян Павлов – Джими.

„Ако имаш добра идея, ще се намерят и средства тя да бъде реализирана“, отговори кметът Георг Спартански. Той благодари и на Общинския съвет в Плевен, подкрепил с решението си финансирането на начинанието, като подчерта, че през последните години Плевен е една от общините в страната, която дава най-голям дял от бюджета си за култура.

Нестандартното място за изкуство имаше и своето оригинално откриване – вместо прерязване на лента Джими разсече с малка брадва въже върху пън, обвит в бръшлян. След това, на входа на новата галерия, гостите бяха посрещани с хляб и сол. Официално бе представена и изложбата на Маргарита Иванова. В Плевен тя показва калиграфски изписани свещени текстове върху пергамент. Експозицията ще остане в града в следващите две седмици, след което ще отпътува за Китай.

На откриването на Арт Център 3 – Творителница О`Писменехъ прозвучаха изпълнения на дуета Чавдар Вълков – цигулка, Марина Белчева – виолончело. За настроението допринесе и изпълнението на гайда на Румен Марков.Снимки-Община Плевен

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Първите мъже на Плевен...

Публикувано от юли - 12 - 2017

0 Коментари

Читателски коментар: Ще се...

Публикувано от авг. - 13 - 2019

0 Коментари

Честит Първи май –...

Публикувано от май - 1 - 2017

0 Коментари

Деца окичиха с мартеници...

Публикувано от февр. - 28 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.