• 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско
 • 20 . мар. . 2019 - Светофарите на „Данаил Попов” и „Гренадирска” временно няма да работят на 24 март
 • 20 . мар. . 2019 - От СУ „Иван Вазов“ предлагат промяна на таксите за футболното игрище
 • 20 . мар. . 2019 - Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ ще се проведе в Левски
 • 20 . мар. . 2019 - Спипаха мотоциклетист с над 2 промила алкохол

Снимка – Плевен прес.

Снимка – Плевен прес.

От няколко дни пред ДТ „Иван Радоев“ между две дървета са опънати въжета със защипани на тях снимки. Снимките са на актьори работили през годините в плевенския театър. А вятърът ги развява като прани гащи нагоре – надолу.  Ако това е целта на „инсталацията“ – жалко.

На авторът ѝ бих казала, че е евтина като послание. Евтина като материал, труд и разход. Но е евтина като замисъл. Даже обидна.

Актьорите от снимките не заслужават подобно вятърничаво отношение.  За рибките – да, все пак говорим за „Шарено петле“. Но при актьорите, повечето отишли си от този свят, но оставили трайна следа в плевенския театър – подобна идея е недопустима.  Те не заслужават снимките им да висят по въжетата между две дървета. При това съвсем анонимно. Никъде няма имената им, нито тези на постановките, в които са снимани. Да не говорим, че за да видиш отблизо някоя снимка – трябва да се катериш, за да я погледнеш по-добре.

Уважението към личности и факти минава през  познанието, чувствата и почитта към тях. И умението да намериш най-добрата форма да ги изразиш. В случая – това е един простор. Елементарно. И евтино.

Категории: Култура

Оставете коментар


Окончателни данни за Плевен...

Публикувано от мар. - 27 - 2017

0 Коментари

Правят втора пожарна в...

Публикувано от февр. - 1 - 2019

0 Коментари

Информационен ден за ползите...

Публикувано от апр. - 21 - 2017

0 Коментари

Велислава Кръстева от ДПС...

Публикувано от юли - 18 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.