Ал. Йорданов и Румен Христов,СДС, в Плевен: Европа наистина ни чува!

57583138 316318042388407 7341628984804769792 n

“Европейските избори са глобални избори. На тях ние ще решим в каква Европа да живеем- на национализма и конфорнтацията или обединената и интегриграна.” Това бяха част от изказванията на кандидадът за народен представител в Европейския парламент от листата на ГЕРБ-СДС Александър Йорданов. Заедно с Румен Христов, лидер на партията, Ивайло Лазаров-номер 17 в листата, Пепо Петков-общински председател на СДС и Марияна Лазарова, зам-председател на СДС, проведоха среща с медиите в пресклуба на БТА. Акцентът бе очакванията за работата на бъдещите евродепутати от СДС в Европарламента.

Ал. Йорданов: “За разлика от други не скачам от партия на партия. Аз съм част от СДС отдавна. Благодарение на тази партия съм направил и политическата си кариера. Защо коалиция с ГЕРБ? За да победим БСП! Това е моята мисия. Не трябва да допускаме България да се управлява от тази партия. Колкото пъти тази партия е на власт, толкова пъти сме водени до катастрофа-правителствата на Луканов, Виденов, донякъде на Орешарски. Коя е единствената партия, която е способна, да спре БСП? Това е единствено ГЕРБ.”

Номер 6 в листата на ГЕРБ-СДС обърна внимание и на прогнозите за присъствие на голям брой “националистически и кремълски партии” /по негови думи/ в очертаващия се състав на Европейския парламент. “Чрез европейските избори ние показваме и в каква Европа искаме да живеем- на разделението или единството. Националистическите партии в миналото са довели до войни, жертви, неродени деца и майки със забрадки. Съществува опасност и от присъствието на партии, които водят кремълска политика. На някои хора като им харесва толкова Русия защо просто не бягат на там, а отиват на Запад,в САЩ, в Канада…”

Румен Христов,председател на СДС, подчерта, че по време на състоялите се срещи с активите на партията в Северозпадна България е получена значителна подкрепа за коалицията с ГЕРБ. “По време на предизборната кампания искаме да изложив визията си за ЕС. Не искаме да обръщаме еврововота във вътрешнополитическа игра.”

На въпрос дали от СДС ще насърчават избирателите си да гласуват преференциално за двамата си представители сред кандидатите-Йорданов и Лазаров, Румен Христов отговори по следния начин: “Ние винаги сме поощрявали преференциалното гласуване, нека нашите гласоподаватели сами изберат кого да подкрепят. Ние им заявяваме, че нашите евродепутати ще станат част от ЕНП/Европейска народна партия/. Това е най-голямата партия в европейското политическо семейство.”

На твърдението, че чрез коалицията с ГЕРБ, СДС се стреми да се промъкне във властта, присъстващите лидери дадоха следния отговор: Ние не сме спирали да критикуваме ГЕРБ. Не сме съгласни с част от политиката, която водят у нас. Според нас, икономическият растеж може да бъде и по-голям.

От СДС също призоваха по време на предизборната кампания да не обръщаме дискусията на тема апартаменти, а бъдещето ни в Европа.

Прочетете също

„Възраждане” с призив да се гласува на 4-ти април

„Възраждане” с призив да се гласува на 4-ти април Публикуваме без редакторска намеса прес съобщение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *