събота , декември 14 2019
Начало | Новини | Албена Симеонова: Категорично против съм строежа на АЕЦ“Белене“.

Албена Симеонова: Категорично против съм строежа на АЕЦ“Белене“.

Албена Симеонова – биопроизводител. Снимка – интернет.

Това заяви пред нас председателката на Българска асоциация  „Биопродукти“ – Албена Симеонова. Тя е седмо поколение лозар, лозовите ѝ масиви се намират в землището на село Любеново, община Никопол и е от малцината биоземеделци в област Плевен. Тя, както и нейни съмишленици,  ще вземат участие утре – 7-ми юни, в протеста пред Народното събрание срещу рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“.

Винаги съм била против тази атомна електроцентрала, заяви пред нас Албена Симеонова. Първо, тук са моите лозя, които в непосредствена близост да една такава централа винаги ще бъдат изложени на риск от заразяване. А при производстото на биопродукти има строги изисквания на ЕС, които не допускат подобна близост на продукцията до източници на радиоактивно замърсяване.

И второ, тук е земетръсна зона, какво ще стане при една евентуална природна катастрофа ?! Пораженията ще бъдат необратими – не само за продукцията и земята, но и за хората.

Ще чакаме да видим какво ще реши Народното събрание относно вдигането на мораториума за Белене и ще обмислим следващите си действия, заяви Албена Симеонова, като пое ангажимент да ги сподели с нашите читатели.

Прочетете също

Неуспешен опит за гражба с взлом в дома на възрастна от Долни Дъбник

На 12 декември в 00.10 часа в полицията от тел.112 е получен сигнал за проникване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *