• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Албена Симеонова – биопроизводител. Снимка – интернет.

Това заяви пред нас председателката на Българска асоциация  „Биопродукти“ – Албена Симеонова. Тя е седмо поколение лозар, лозовите ѝ масиви се намират в землището на село Любеново, община Никопол и е от малцината биоземеделци в област Плевен. Тя, както и нейни съмишленици,  ще вземат участие утре – 7-ми юни, в протеста пред Народното събрание срещу рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“.

Винаги съм била против тази атомна електроцентрала, заяви пред нас Албена Симеонова. Първо, тук са моите лозя, които в непосредствена близост да една такава централа винаги ще бъдат изложени на риск от заразяване. А при производстото на биопродукти има строги изисквания на ЕС, които не допускат подобна близост на продукцията до източници на радиоактивно замърсяване.

И второ, тук е земетръсна зона, какво ще стане при една евентуална природна катастрофа ?! Пораженията ще бъдат необратими – не само за продукцията и земята, но и за хората.

Ще чакаме да видим какво ще реши Народното събрание относно вдигането на мораториума за Белене и ще обмислим следващите си действия, заяви Албена Симеонова, като пое ангажимент да ги сподели с нашите читатели.

Категории: Новини

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.